Unió de Pagesos guanya les eleccions agràries a Riudoms

El sindicat majoritari del sector de l’agricultura, Unió de Pagesos, es va imposar àmpliament a Riudoms i a la resta de Catalunya

Jesús Torres

Vitivinicultor

Membres d’Unió de Pagesos col·locant propaganda electoral (FOTO: Jesús Torres)
Membres d’Unió de Pagesos col·locant propaganda electoral (FOTO: Jesús Torres)

Aquest passat diumenge 28 de febrer van tenir lloc les eleccions agràries que serveixen “per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya”. En aquests comicis, es mesura la representativitat dels diferents sindicats agraris i hi podien votar totes aquelles persones o empreses professionals del sector agrari. En les eleccions d’aquest 2016, amb circumscripció única, els pagesos riudomencs podien votar a Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya o l’Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores.

A Riudoms, la mesa electoral que durant la jornada d’ahir va recollir el vot dels professionals del sector rural del nostre poble, així com de Riudecols i de Les Borges del Camp. Dels 89 del cens cridats a les urnes, 47 perones van votar, un 53 % de participació. Els resultats van ser 44 vots per Unió de Pagesos, 2 per a JARC i 1 per ASAJA. Unió de Pagesos va obtenir una victòria folgada a Riudoms amb un 94 % dels sufragis. A nivell de Catalunya, també Unió de Pagesos es va imposar amb un 56,77 % dels vots. La participació global va ser d’un 53,98 %.

Aquestes eleccions serveixen per definir qui representa al sector agrari en diferents estaments com la Taula Agrària, les Taules Sectorials Agràries, el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya o d’altres estaments oficials relacionats amb el món de l’agricultura, del desenvolupament, de residus o de l’aigua. El riudomenc Josep Ferré, coordinador territorial d’Unió de Pagesos, s’ha mostrat satisfet dels resultats “gràcies a tots els que ens heu fet confiança i ara toca pencar”.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.