Sergi Pedret: “Canvia la persona que el lidera, però el projecte i el compromís amb els ciutadans de Riudoms continua igual fins al final del mandat”

Sergi Pedret, actual regidor de Serveis Públics, Comerç Local i Promoció Econòmica, es convertirà en el nou alcalde de Riudoms després que ahir es conegués la notícia que Josep Maria Cruset deixarà el càrrec i passarà a presidir el Port de Tarragona. Assegura que encara el final del mandat amb la idea que són “un equip” i que, tot i que canvia la persona que ho lidera, el programa electoral i el projecte que els va portar al govern es manté.

Elena Domingo

Periodista

Sergi Pedret, en una imatge d’arxiu (FOTO: Ajuntament de Riudoms)
Sergi Pedret, en una imatge d’arxiu (FOTO: Ajuntament de Riudoms)

En declaracions a FemSafareig, Pedret explica que les converses sobre la possibilitat d’un relleu com a cap de llista i com a candidatura a les primàries del partit van començar fa més d’un any, quan Josep Maria Cruset li va comentar que estava plantejant-se la possibilitat de no continuar com a alcaldable a les properes eleccions i que ho estava parlant amb la família. Pedret assegura que Cruset no es volia perpetuar en el càrrec: “No volia que el seu mandat durés més de 8 o 12 anys, i ara ja estava a punt de complir-ne 12”.

Finalment, el Nadal de l’any passat ho va confirmar, i van començar a treballar en el relleu a la llista. La proposta del conseller Josep Rull, després d’una visita a la presó, i del conseller Damià Calvet, van precipitar el canvi, que es va confirmar fa pocs dies.

Eugenia Montalvo, nova regidora

La marxa de Cruset de l’Ajuntament es farà efectiva a finals de novembre, i provocarà l’entrada d’una nova regidora, Eugenia Montalvo, que ocupava el desè lloc de la llista del partit a les eleccions de 2015. No és la primera vegada que Montalvo entra a l’Ajuntament: ja va ser regidora de Comerç Local i Promoció Econòmica a la legislatura passada. Sergi Pedret assegura que encara no està definit com es reorganitzaran les regidories amb aquest canvi, excepte Governació, que se’n farà càrrec ell com a alcalde. “Però la meva idea és que no hi hagi grans canvis en la responsabilitat dels regidors”, explica.

“Seguir treballant pel poble, però d’una manera diferent”

Sergi Pedret assegura que afronta la nova situació amb il·lusió de seguir treballant pel poble d’una manera diferent a la dels últims anys. “Els veïns m’han pogut conèixer en els últims tres anys i mig com a regidor de Serveis Públics, Comerç Local i Promoció Econòmica, i continuo sent el mateix Sergi però amb una responsabilitat diferent i amb la il·lusió de seguir treballant i donar-ho tot per Riudoms”. També assegura que encara el final del mandat amb la idea que canvia la persona que ho lidera, però que “el projecte i el compromís amb els ciutadans de Riudoms continua igual”.

Crítiques de l’oposició

La designació de Sergi Pedret com a alcalde ha provocat un allau de crítiques de l’oposició. La CUP ha assegurat que Josep Maria Cruset ha estat un exemple clar de perpetuació a les institucions, “malgrat que el seu comunicat pretengui expressar el contrari”. Per la seva banda, Esquerra Riudoms ha criticat que Pedret ocupava el número 8 de la llista del PDeCAT a les últimes eleccions municipals i no el 2; que no ha estat al capdavant de cap de les tinències d’alcaldia de l’Ajuntament i que no ha format part de la Junta de Govern.

Pedret es defensa de les crítiques argumentant que, tot i que era el número 8 de la llista i no ha estat tinent d’alcalde, això no és determinant. “L’elecció d’alcalde es fa en votació al plenari i tots els 13 regidors que en formen part poden optar a ser alcaldes”, assegura. Però, sobretot, argumenta que té molta formació i experiència gràcies a algunes de les regidories més importants: Serveis Públics, Promoció Econòmica o Comerç Local. “Serveis Públics és la regidoria que fa funcionar el poble, i jo aporto l’experiència que això significa en qüestions d’aigües, enllumenat públic, circulació viària… És una de les més importants i que més m’han format”, defensa.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.