Riudoms per la Independència demana a les candidatures que es presenten a les eleccions que treballin per fer efectiva la República Catalana

En un comunicat emès aquesta setmana, Riudoms per la Independència – ANC demana a les candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Riudoms que “tinguin un compromís electoral inequívocament vinculat a fer efectiva la República catalana”.

WhatsApp-Image-2020-03-12-at-15.01.32-300x188.jpeg
WhatsApp-Image-2020-03-12-at-15.01.32-300x188.jpeg

Des de la formació asseguren que donaran suport a les candidatures que treballin per a la independència i per a la implementació de la República catalana: “No n’hi ha prou que diguin que són independentistes. Ja no estem en temps de voluntats, sinó de treballar-hi”. Per aquest motiu, demanen a les candidatures independentistes que es comprometin a incorporar en el seu programa cinc punts.

El primer punt és substituir l’escut espanyol de la façana de la Casa de la Vila per l’escut de Catalunya, així com mantenir els cartells de “Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència” i les estelades a les entrades del poble. El canvi de l’escut es va aprovar el 2013 en una moció proposada per l’entitat, però encara no s’ha aplicat. Des de l’organització també demanen que els cartells i les estelades “es mantinguin i es reposin ràpidament en el cas que siguin malmesos, com ha passat de forma recorrent”.

El segon punt és aplicar una política de compres que afavoreixi el consum local i català, afavorint el consum de proximitat “per tal de crear riquesa per a les empreses locals i beneficiar el medi ambient” i apostant per empreses “deslligades del poder polític i econòmic de l’Estat espanyol”. El tercer punt és impulsar la sobirania fiscal a través del pagament d’impostos, taxes i tributs a l’Agència Tributària Catalana. “Un pas essencial en el camí cap a la República és aconseguir l’autonomia financera. Encara que actualment els nostres impostos van a Madrid, el fet que transitin per una institució pròpia ens permet preparar la desconnexió. L’Ajuntament ha de ser un model per als ciutadans de Riudoms que els inciti a pagar a través de l’Agència”, assegura el comunicat.

La quarta petició és donar suport a la creació i funcionament del Consell Local de la República de Riudoms. En el comunicat, expliquen que els Consells Locals de la República “estan en fase de creació per tal de difondre i impulsar la implementació de la República Catalana, teixint xarxes entre entitats i associacions locals compromeses”. Finalment, l’últim punt que demana el comunicat és comprometre’s a procurar aplicar les directrius que es donin des de l’ANC o Òmnium en clau independentista i treballar per la unitat d’acció en la creació de la República Catalana. Concretament, fa la petició als partits independentistes “que no pactin amb els partits que van donar suport al 155” i que comencin a fer República Catalana, que pressionin el Parlament i la Generalitat perquè la implementin i facin costat a les iniciatives que treballen per a l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.