Riudoms és present als debats electorals

En els últims dies, s'han intensificat els debats dels candidats per a les properes eleccions al Parlament Europeu del proper 25 de maig. Curiosament, un afer riudomenc ha servit a Ramon Tremosa, candidat per Convergència i Unió - Coalició per Europa a aquests comicis, com a argument en aquests debats.

Jesús Torres

Vitivinicultor

Portada del BIM on s'anunciava el projecte del parc solar
Portada del BIM on s'anunciava el projecte del parc solar
Debata diari Ara
Debata diari Ara


El passat 16 de maig, el diari Ara i la Cambra de Comerç, van organitzar un debat amb els candidats catalans de les diferents candidatures al Parlament Europeu. En aquesta ocasió, en un moment de rèpliques i contrarèpliques entre el candidat dels populars, Santiago Fisas, i el dels convergents, Ramon Tremosa, quan parlaven sobre si el procés independentista influïa positiva o negativament a les inversions a Catalunya, el darrer va dir "el que sí va en contra de les inversions a Catalunya és la mala gestió del Govern Espanyol" i va utilitzar el següent exemple "si aneu a Riudoms i parleu amb l'alcalde Josep M Cruset, us explicarà que un grup tailandès volia invertir 110 milions en energies renovables al seu municipi i que no ho han pogut fer perquè s'han violat la seguretat jurídica de les inversions internacionals".

En el debat d'ahir dijous 22 de maig a la nit a Televisió de Catalunya, Tremosa va tornar a utilitzar l'exemple de Riudoms en les seves argumentacions. Quan els diversos candidats debatien sobre quins factors interferien en l'atur, el candidat de CiU va responsabilitzar als governs dels estats membres de la Unió Europea exemplificant que "Espanya és l'únic país on en el sector fotovoltaic, el govern del PSOE al 2007 i el del PP al 2014, han violat la seguretat jurídica i per culpa d'això, Catalunya està perdent inversions de multinacionals, com és el cas de Riudoms".

Com a mínim, aquest cas riudomenc ha sigut utilitzat en aquests dos debats públics per Ramon Tremosa, però a quina inversió es referia?

Portada del BIM on s'explicava l'aprovació del projecte
Portada del BIM on s'explicava l'aprovació del projecte


El març de 2009 l'Ajuntament de Riudoms va anunciar al Butlletí d'Informació Municipal, que s'havia aprovat el projecte d'una planta solar, que es construiria en terme riudomenc (a la Riera d'Alforja, amb accés des del camí Sant Pau) i que serviria per produir l'electricitat equivalent al consum de 400.000 persones i que genereria diversos llocs de treball, durant la seva construcció i durant el seu manteniment. No va ser fins al cap d'uns mesos, al febrer de 2010, quan a l'escrit del Grup Municipal de CiU al Butlletí d'Informació Municipal, apuntaven que el projecte perillava perquè "el Govern Central liquidava mitjançant un decret del President Zapatero les ajudes previstes per a la generació d’electricitat mitjançant energies renovables." Aquesta inversió fallida, que segons CiU va ser deguda a la suspensió de les ajudes previstes per a les energies renovables, ha servit per a Ramon Tremosa com a exemple de mala gestió dels diversos governs centrals.

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.