Riudoms, entre els onze municipis del Camp que no pugen l'IBI

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest matí el primer paquet de mesures econòmiques urgents proposades pel govern de Mariano Rajoy, amb els vots a favor de PP i CiU.  Una d'elles és la pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI), que el nou govern ja va anunciar el 30 de desembre de l'any passat.

Plaça de l'Om amb l'Ajuntament al fons (FOTO: Cedida)
Plaça de l'Om amb l'Ajuntament al fons (FOTO: Cedida)
Segons informa el Diari de Tarragona, Riudoms es troba entre els onze municipis del Camp de Tarragona que no aplicaran l'augment de Rajoy, juntament amb Alcover, Almoster, Altafulla, Els Garidells, La Secuita, Les Borges del Camp, Les Piles, Rodonyà, Sarral i Vila-rodona.

Plaça de l'Om amb l'Ajuntament al fons (FOTO: Cedida)
Plaça de l'Om amb l'Ajuntament al fons (FOTO: Cedida)


La pujada de l'IBI del govern espanyol no s'aplicarà al nostre poble perquè, en època de bonança econòmica, el consistori ja va aplicar una actualització urbanísitica que va fer que l'impost fos més elevat que a la resta de municipis.

Els 166 pobles que hauran de pujar l'IBI ho faran segons quin va ser l'últim any que varen realitzar la revisió cadastral, segons informa el mateix Diari de Tarragona. Els que van fer la revisió de l'IBI abans del 2001 l'hauran d'incrementar un 10%. És el cas de Mont-roig del Camp, Mapujols o Vinyols i els Arcs.  Els que ho van fer entre el 2002 i el 2004, com Torredembarra, el pujaran un 6%. Per últim, els que ho van fer entre el 2008 i 2011, com Prades o Falset, l'augmentaran un 4%.

La mesura del govern espanyol afectarà els habitatges que superin la mitjana del valor de cada ciutat.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.