Riudoms celebra un debat electoral pels comicis del 24 de maig

Els candidats d'ERC-Avancem-AM, PP i CUP hi van participar

El moderador Jaume Vich i els tres candidats participants en el debat (FOTO: Arnau Castro).
El moderador Jaume Vich i els tres candidats participants en el debat (FOTO: Arnau Castro).
Gairebé 200 persones van assistir el passat divendres 8 de maig al debat electoral organitzat per L’Om i FemSafareig.cat. Coincidint amb l’inici de la campanya electoral, l’acte va tenir lloc al Casal Riudomenc i va comptar amb la presència de Jordi Ortiz (ERC-Avancem-AM), Oriol Vidal (PP) i Pere Campíñez (CUP). L'altre partit que es presenta a les eleccions a Riudoms, Convergència i Unió (CiU) va decidir no participar-hi en un primer moment. Dos dies abans del debat, va canviar la seva posició, però pels motius que s'expliquen al següent enllaç, finalment l'acte va comptar amb tres participants.

Imatge del debat al Casal Riudomenc (FOTO: Arnau Castro)
Imatge del debat al Casal Riudomenc (FOTO: Arnau Castro)


El debat, moderat pel periodista de Canal Reus TV Jaume Vich, va estar dividit en tres blocs temàtics: economia local, transparència i participació, i urbanisme i territori. Un quart bloc temàtic estava dedicat a les prioritats de cada formació política. Així, ERC-Avancem-AM, va proposar consultes vinculants per decidir on gastar fons de la Generalitat, el PP va destacar el compliment de la llei de banderes, i la CUP, la política de recaptació d’impostos i les retribucions dels càrrecs electes.

Temes destacats

Entre els temes que més es van tocar al llarg de les gairebé dues hores de debat, destaquen, l’increment de l’IBI, la rehabilitació del nucli antic, l’ús dels equipaments públics, la promoció de la marca Riudoms, la redacció d’un POUM, la voluntat d’augmentar la participació ciutadana o la necessitat de millorar el Butlletí d’Informació Municipal.

El moderador Jaume Vich i els tres candidats participants en el debat (FOTO: Arnau Castro).
El moderador Jaume Vich i els tres candidats participants en el debat (FOTO: Arnau Castro).


Així doncs, entre d’altres titulars, Jordi Ortiz (ERC-Avancem-AM) va proposar crear “un viver d’empreses per reactivar el nucli antic” i també fer possible que “els riudomencs decideixin si Josep M. Sentís ha de ser fill il·lustre o no”. A més, va recordar la feina duta a terme des de l’oposició “perquè s’aconsegueixi un consell de redacció que controli tots els mitjans de l’Ajuntament”.

El candidat del PP, Oriol Vidal, va demanar “fer complir la llei i penjar la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament”. Una altra de les seves preocupacions va ser la presència del poble als mitjans quan hi ha inundacions, “Riudoms no pot ser conegut per això, hem d’obrir més el clavegueram perquè s’evitin aquests casos”. Vidal també va donar la raó a la resta de participants amb les mancances de l’informació municipal: “el Butlletí no és informació, és propaganda de CiU”.

Per la seva banda, Pere Campíñez (CUP) va deixar clar que “la participació ha de ser el poder de decisió, no és el mateix que assistència massiva” i va aixecar els aplaudiments del públic al referir-se al repartiment de geranis en el nucli antic: “no serveix de res tenir un casc antic ple de flors però amb cases buides, sense comerços ni pressió d’aigua”. També va demanar repensar la Fira de l’Avellana “per potenciar els estands del comerç local”.

En general, els tres candidats van enumerar els punts dels seus programes electorals sense entrar en polèmiques entre ells. L’acte va transcórrer sense moments de tensió ni crispació.

Des de L'Om i FemSafareig.cat estem profundament agraïts a totes les persones que el van fer possible: el moderador Jaume Vich, els partits polítics assistents i, sobretot, el públic que ens va acompanyar al Casal o va seguir el debat per Internet i les xarxes socials. Creiem que aquest va ser un dia molt important pel poble perquè, després de gairebé 30 anys, Riudoms va tornar a tenir un debat electoral, un format idoni per dotar als riudomencs de les eines per decidir el seu vot. Com a ciutadans, poques vegades tenim l'oportunitat de veure els nostres partits polítics locals debatent sobre el seu projecte de poble, contraposant opinions i propostes. I pensar que, amb aquesta acció, hem contribuït a aconseguir-ho, ens fa sentir molt orgullosos.

Gràcies a tots!

 

Podeu veure un recull de tuits del debat en aquest enllaç.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.