La riudomenca Mercè Salvat, nova secretària general del Departament de Salut

En els últims anys, Salvat ha ocupat diversos càrrecs amb Esquerra, per exemple a la direcció general de Protecció Civil a Interior

Mercè Salvat Guinjoan ha ocupat diversos càrrecs amb ERC
Mercè Salvat Guinjoan ha ocupat diversos càrrecs amb ERC

Després de la sortida de Junts del Govern de la Generalitat de Catalunya i dels canvis al capdavant de les conselleries, Mercè Salvat Guinjoan (Riudoms, 1980) ha estat nomenada nova secretària general del Departament de Salut, acompanyant el nou conseller de Salut, Manel Balcells. Salvat substitueix així a Meritxell Masó, que ocupava el càrrec amb Josep Maria Argimon.

Salvat és llicenciada en Ciències Polítiques i Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. També té un postgrau en Direcció d'Empresa per la Universitat Pompeu Fabra i un màster en Direcció Comptable i Financera per la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys ha ocupat diversos càrrecs amb Esquerra. Per exemple, en els últims temps ha estat al capdavant de la direcció general de Protecció Civil a Interior. Però també ha estat cap de gabinet del conseller de Justícia Carles Mundó (2016-2017) i secretària general del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència amb el conseller Alfred Bosch (2018-2019), entre altres. També ha estat abans a Salut, concretament, com a gerent de Governança d'Empreses Pròpies (2019-2021). En altres àmbits, ha estat treballant també a l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona com a consultora en gestió i polítiques públiques, a la Fundació PunCat, a Amboto Digital Projects com a responsable del departament d'administració i finances, i a emagister.com com a tècnica del departament comptable i financer.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.