S'aproven els pressupostos pel 2012

El passat 29 de desembre en sessió extraordinària es van aprovar els pressupostos de l'any 2012 amb els vots favorables de Convergència i Unió (CiU) i les abstencions dels dos grups a l'oposició, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que ascendeixen a 5.407.725€.

Façana de l'Ajuntament (FOTO: Gilbert Molons)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Gilbert Molons)
Escut de Riudoms a la façana de l'Ajuntament (FOTO: Gilbert Molons)
Escut de Riudoms a la façana de l'Ajuntament (FOTO: Gilbert Molons)

 


El govern municipal destaca que els pressupostos per l'any que comencem, de 5.407.725€, són equilibrats i que s'ajusten a la Llei General d'Estabilitat Pressupostària, tot i considerar escenaris negatius.

Creu que, tot i la contenció, els serveis bàsics no es veuran afectats, ja que tan sols es tenen en compte els diners que realment estan garantits i no arrisquen perquè s'han tingut en compte que l'aportació d'altres administracions serà menor.

Segons l'alcalde Josep Maria Cruset els pressupostos del 2012 no s'han fet tenint en compte la pujada dels Tributs de l’Estat, sinó que s'ha suposat que serien els mateixos de l'any 2011. Cruset apunta que "Malgrat que la informació que s’ha facilitat als ajuntaments apunta que els ingressos que l’Estat va fer erròniament durant el 2008 i 2009 es podran tornar proporcionalment durant 10 anys, en el pressupost municipal s’ha suposat que s’hagi de retornar en la meitat de temps: 5 anys". A més, segons el govern, s'ha tingut en compte una reducció a la meitat dels ingressos per llicències d'obres de l'any 2011, una reducció del Fons de Cooperació de la Generalitat, menor aportacions d'altres administracions en la Llar d'Infants i l'Escola de Música i no s'ha contemplat cap subvenció.

 

 

 

Plaça de l'Om (FOTO: Cedida)
Plaça de l'Om (FOTO: Cedida)

 


Per part de l'oposició d'ERC i PSC, que reconeix les dificultats dels temps actuals, li demana al govern de CiU que sigui fort davant el govern de la Generalitat per evitar retallades que afectin al benestar dels ciutadans de Riudoms. Ja que segons el regidor del PSC, Marcel·lí Garriga, el Camp de Tarragona és el territori que més es veurà afectat per les retallades dels governs de Madrid i de la Generalitat. A més, a l'oposició els preocupa que no es contemplin les partides per inversions i, en un altre sentit, que el 45% del pressupost municipal es destini a pagar despeses de personal.

Segons Garriga aquests punts més la falta de participació dels dos grups de l'oposició en l'elaboració dels pressupostos municipals han portat a l'abstenció del PSC i d'ERC en la votació dels pressupostos.

L'endeutament de l'Ajuntament de Riudoms és del 65%, gairebé la meitat del que una ajuntament pot fer-ho, i suposen un estalvi net anual de 835.000€. Segons Cruset això és fruit de la bona gestió econòmica dels últims anys.

L'altre qüestió que es destaca és la reducció de despeses, com per exemple l'abandonament de la participació a la TDCamp.

Els pressupostos entraran en vigor una vegada transcorregut el període d'exposició pública.

 

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.