El Ple tomba una moció per a la tarificació social a la Llar d'Infants

En la celebració de l'últim ple ordinari, del 18 de març, el plenari va tombar una moció per a l'aplicació de la tarifació social a l'Escola Bressol municipal.

Elena Domingo

Periodista

Pati de la Llar d'Infants Municipal, que s'ha acabat de remodelar en les últimes setmanes
Pati de la Llar d'Infants Municipal, que s'ha acabat de remodelar en les últimes setmanes

En la celebració de l'últim ple ordinari, del 18 de març, el plenari va tombar una moció per a l'aplicació de la tarifació social a l'Escola Bressol municipal. La moció, presentada pel PSC, la CUP i ERC de manera conjunta, va rebre el vot a favor de sis dels tretze regidors, i el vot en contra dels set regidors de Junts per Riudoms.

Ricard Gili, regidor d'ERC, va presentar la moció com una "proposta treballada i sòlida", acompanyada d'un informe econòmic complementari. El regidor del PSC, Jose Manuel Hernández, va exposar els motius pels quals és necessària la tarifació social a la Llar d'Infants: entre altres, va destacar que permet una major igualtat d'oportunitats i que ningú quedi fora d'aquest servei públic, i que la renda familiar és una bona eina per avançar cap a una fiscalitat més igualitària. Hernández també va posar l'exemple d'altres municipis de Catalunya on s'aplica aquesta mesura: Cambrils, Reus, Lleida, Artés, Arenys de Munt, La Selva del Camp...

El regidor de la CUP, Enric Jódar, va explicar que la proposta parteix de sis trams de renda familiar. Al tram 4 es mantindria la quota actual, als trams 5 i 6 s'incrementaria un 10% i un 25% la quota per a rendes més altes, i als trams 3, 2 i 1 es reduiria en un 10%, 25% i 45% respectivament. A les famílies amb més d'un infant o un infant amb discapacitat, se'ls assignaria un tram inferior.

La regidora d'Educació, Judit Albesa, va agrair la proposta, però va expressar els seus dubtes. "Tot i que la proposta ens porta a pensar en una disminució de quotes, no hi ha la certesa que sigui així. Fins i tot es podria traduir en un increment de quotes. No sabem el nombre de famílies que hi hauria en cada rang de mitjana. Es produiria l'efecte contrari?", va explicar. Albesa també va destacar que el Consell Comarcal assigna ja els ajuts necessaris per a la Llar d'Infants a les famílies que ho necessiten, segons els criteris de Serveis Socials. I que aquesta fórmula garanteix l'accés a les famílies amb menys recursos.

Els tres grups van debatre a fons la moció, tot i que finalment no va rebre el suport necessari per ser aprovada. Durant la sessió també es van aprovar una moció en suport a Pablo Hasél i una altra per exigir la retirada de l’acusació de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes, que van rebre tots els vots a favor dels regidors, excepte el del PSC. Finalment, els quatre grups van estar d'acord en votar a favor d'una moció pel reconeixement públic del dol gestacional i perinatal.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.