El Ple tomba una moció per a la reducció de l'IBI rústic a la pagesia

La moció no es va aprovar perquè va rebre el vot a favor de la CUP i Esquerra, l'abstenció de PSC i el vot en contra de Junts per Riudoms

Fotografia d'arxiu d'un camp d'olivers a Riudoms
Fotografia d'arxiu d'un camp d'olivers a Riudoms

En la sessió plenària del passat 19 de maig es van votar diverses mocions presentades pels grups municipals. Una d'elles va ser la proposada per la CUP per a la modificació de l'Ordenança Fiscal número 17 relativa a l'IBI rústic, amb l'objectiu de bonificar com a mínim un 50% aquest impost a les activitats associades a la pagesia professional. La moció no es va aprovar perquè va rebre el vot a favor de la CUP i Esquerra, l'abstenció de PSC i el vot en contra de Junts per Riudoms. L'equip de Junts va argumentar que la mesura és complexa de tirar endavant administrativament, mentre que el benefici que en traurien els pagesos acabaria sent molt reduït. La formació assegura que aviat anunciarà una altra acció que està treballant per ajudar a impulsar el sector agrícola de Riudoms. Des de la CUP i Esquerra han denunciat que el pressupost municipal inclou una partida de 3.000 euros destinada a promoció agrícola, però que no s'utilitza mai.

Una altra de les mocions presentades va ser la d'Esquerra per aplicar un Pla de manteniment al conjunt format per la plaça de l'Església i la plaça Petita, amb 15 accions. El govern de Junts hi va votar en contra perquè assegura que ja està fent altres mesures per aturar la degradació, com la restricció del trànsit els diumenges o el manteniment de rajoles i escales.

La resta de mocions presentades en el plenari, de caràcter més general, es van aprovar.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.