El ple tomba una moció per estudiar i impulsar la tarifació social

Elena Domingo

Periodista

Regidors reunits en el ple telemàtic
Regidors reunits en el ple telemàtic

El dia 17 de setembre es va celebrar de forma telemàtica un ple ordinari de l'Ajuntament de Riudoms. En aquesta sessió els tres grups de l'oposició van presentar una moció per crear una comissió que estudiï i impulsi la tarifació social als serveis, activitats i equipaments que presta l'Ajuntament. El text no va prosperar, en rebre el vot en contra dels regidors del govern.

L'objectiu de la moció era establir un sistema per pagar els impostos en funció de la renda personal o familiar: per exemple, l'IBI, la quota de la Llar d'Infants o la taxa d'escombraries. "Garantir que cap ciutadà quedi exclòs de cap servei per motius econòmics", va explicar Ricard Gili, regidor d'ERC. La moció establia també un calendari: posar en  marxa la comissió aquest 2020, amb l'objectiu d'arribar a la tarifació social el 2022. "Fem un esforç per estar al costat dels que més ho necessiten. Des del PSC així ho defensem, i per això presentem aquesta moció", va afegir el regidor del PSC, José Manuel Hernández.

Des de Junts per Riudoms van exposar que estaven d'acord amb el principi de la moció, però no la manera com es planteja abordar-ho, amb una comissió on hi hagi tots els grups municipals. "Entenem que és una funció que li toca gestionar al govern, que és qui té la responsabilitat davant dels riudomencs", va explicar Jordi Domingo. El regidor d'Hisenda també va afegir que qui vulgui fer una suggerència en aquesta línia té altres espais on poder-ho fer, com en les propostes que es van per definir els pressupostos.

El regidor d'Esquerra, Ricard Gili, va qualificar el vot de Junts per Riudoms de "mala notícia". "En plena crisi per la Covid-19, no entenem el rebuig a la moció. No es volen asseure ni a estudiar-ho, és molt decepcionant", va assegurar. Gili també va afirmar que el vot en contra va en la línia de la modificació del pressupost que es va fer el 31 d'agost, on les ajudes socials "no hi eren presents". L'alcalde Sergi Pedret va contestar aquesta afirmació dient que "acceptar la moció seria reconèixer que no s'està fent feina en l'àmbit social a Riudoms", i va enumerar una llista de diverses propostes que s'han impulsat des del govern per ajudar els ciutadans. "Votem que no a la creació d'una taula. No votem que no a fer polítiques socials", va assegurar.

Finalment, la moció es va rebutjar amb 7 vots en contra de Junts per Riudoms i 5 vots a favor d'ERC i el PSC. El regidor de la CUP, Enric Jódar, no va participar a la votació, ja que no va poder assistir al plenari per motius personals.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.