El Ple aprova els pressupostos pel 2022

Els comptes van rebre el vot a favor dels 7 regidors de Junts per Riudoms, i les abstencions dels altres 6 regidors: ERC, CUP i PSC

Elena Domingo

Periodista

Pressupostos
Pressupostos

Els pressupostos municipals per a l'any 2022 es van aprovar el dijous 23 de desembre en un ple extraordinari. Els comptes van rebre el vot a favor dels 7 regidors de Junts per Riudoms, i les abstencions dels altres 6 regidors: ERC, CUP i PSC.

En total, els pressupostos inclouen una xifra d'aproximadament 7.540.000 euros, dels quals més de 970.000 euros conformen el Pla d'Inversions. Entre aquestes inversions, la partida més gran (575.000 euros) és la destinada a millorar el carrer de Sant Pau, tant en les xarxes soterrades com en l'aspectes del carrer, i a redactar el projecte de millora del carrer de Sant Antoni. També s'inclouen 20.000 euros per a la instal·lació de plaques solars en equipaments municipals, o 50.000 euros per adequar la segona planta de les Escoles Velles i destinar-hi un tècnic que treballi per a la dinamització econòmica.

Els pressupostos també contemplen l'adquisició d'un edifici per a necessitats d'habitatge. Entre aquesta compra i altres actuacions relacionades amb l'acompanyament a les persones, la partida en l'àmbit social és d'uns 140.000 euros. També destaca, per primer cop, una partida per a polítiques d'igualtat de gènere, que és de 13.000 euros. A part, es contemplen altres qüestions, com l'ampliació del cos de la Guàrdia Municipal i la creació d'elements festius nous, com una bèstia de foc i un gegantó. A aquests elements se'ls destinaran 19.000 euros.

Com en altres exercicis, els pressupostos contemplen partides per a la promoció municipal: concretament, 75.000 euros que van destinades a accions recollides als Plans de Dinamització Turística i Comerç Local, com campanyes, formacions per a empreses o promoció turística. I 100.000 euros es destinaran a recursos i subvencions per a les entitats locals. Des del govern municipal asseguren que el pressupost "té en compte la situació actual" i reflecteix les prioritats que té l'Ajuntament de Riudoms. Concretament, no augmentar els impostos a la població i mantenir les línies bàsiques del Pla de Govern: l’atenció a les persones, prioritzant les polítiques socials, la millora d’equipaments i de la via pública del municipi i la promoció del municipi, tant comercial i empresarial com turística.

Tots els grups de l'oposició van optar per l'abstenció en la votació dels comptes. Des d'Esquerra es va qualificar la proposta d'un "pressupost de clarobscurs". D'una banda, el regidor Ricard Gili va destacar coses positives que també ha reclamat el seu partit, com l'ampliació de la Guàrdia Urbana, la compra d'un habitatge amb fins socials, la contractació d'un dinamitzador de promoció econòmica o les ajudes a famílies monoparentals. Però també va assegurar que Esquerra troba a faltar moltes coses, com la tarifació social, una campanya de civisme, el reforç del manteniment dels carrers, l'actualització de la web de l'Ajuntament o la creació del Consell Municipal de Salut i Benestar Social. Gili també va assegurar que estan pendents de saber com es concretaran certes coses, com les accions del Pla de Mobilitat.

Els republicans també van posar sobre la taula que no s'ha comptat amb l'oposició per aportar propostes. Un punt en el qual també va coincidir el regidor de la CUP, Enric Jódar, que va explicar que Junts no ha tingut en compte la resta de formacions polítiques, avisant-les amb dos dies de marge abans de la votació, en lloc d'obrir un torn de participació uns mesos abans.

Respecte als números, des de la CUP es va posar de manifest que aquest any es repeteixen diversos "errors" dels anys anteriors, com la manca de tarifació progressiva o de més despesa en l'assistència social. "S’intueix que serà un altre any perdut en polítiques d’habitatge", també va assegurar Jódar. Com a aspectes positius, es va destacar el pla de mobilitat, les accions contra la violència masclista, la compra d'un habitatge social i la millora de la seu de Serveis Socials, el catàleg de masos i el POUM, o la promoció municipal enfocada al comerç. Tot i que, des de la CUP, asseguren que no comparteixen els esforços del govern en matèria de turisme.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.