El Ple aprova una modificació del pressupost per realitzar millores a la Llar d’Infants i el Pavelló

Es destinaran 25.000 euros per adaptar les instal·lacions de la Llar d’Infants Picarols a l'augment d'infants per al nou curs

Llar d'Infants Picarols
Llar d'Infants Picarols

L’Ajuntament de Riudoms va celebrar el passat dijous 10 d’agost un Plenari extraordinari per aprovar una modificació de crèdit del pressupost municipal per aquest 2023. Aquesta modificació va tirar endavant amb la unanimitat dels dos partits polítics que composen l’actual Ple.

El canvi més destacat es dona en la inversió de 25.000 euros en la millora de les instal·lacions de la Llar d’Infants Picarols. Aquestes millores es produeixen a causa de l’increment d’infants que assisteixen al centre en aquest nou curs, una vintena més que el curs passat arribant fins a gairebé 90 infants.

D’aquesta manera, s’ha adequat una aula que fins ara gairebé no s’utilitzava instal·lant-hi parquet i mobiliari. Com que es tracta d’una aula que queda força exposada al sol per protegir-la també s’hi ha col·locat una pèrgola exterior i diversos tendals.

Dins del paquet de millores aprovades s’ha posat parquet en una altra aula de la Llar, s’han canviat dues banyeres antigues i s’han canviat una desena dels llitets on dormen els nadons i que ara seran més accessibles.

Per altra banda, la modificació de crèdit inclou una partida de 7.260 euros per instal·lar diverses tanques noves a la pista del Pavelló. Són tanques que han quedat malmeses amb el pas del temps i que cal canviar per seguretat.

La modificació del pressupost de l’Ajuntament també preveu destinar 60.000 euros més al pagament d’interessos de préstecs que a dia d’avui té subscrits el consistori municipal. A l'inici d’any es van reservar 78.500 euros amb aquest objectiu, però ara ha calgut ampliar-ho amb 60.000 euros més, arribant a un total de 138.500 euros.

El motiu d’aquest increment es deu a que en els darrers mesos hi ha hagut una forta pujada dels tipus d’interès, que s’han situat al 4,25%. Per prudència financera, això fa imprescindible reservar més diners per fer front als interessos bancaris, uns diners que per tant no podran destinar-se a d’altres projectes.

En el Ple extraordinari també es va fer efectiva l’anul·lació d’una compra d’un immoble situat al nucli antic, per al qual s’havia reservat una partida inicial de 76.500 euros. Es considera que les característiques de l’immoble no són les més adients pels usos que se li volia donar: habitatge social, espai per a l’Arxiu Municipal i emmagatzematge de material de la Guàrdia Municipal.

Aquesta anul·lació, segons detalla el mateix Ajuntament de Riudoms, no implica que en el futur no es pugui plantejar la compra o lloguer d’un o diverses immobles per respondre als mateixos objectius.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.