El Ple aprova la creació d'una Bibliocabina

Aquest tipus de projecte consisteix en convertir antigues cabines telefòniques en espais d'intercanvi, on els ciutadans poden deixar llibres que ja no fan servir i agafar-ne d'altres

Cabina telefònica de Riudoms ubicada a l'Avinguda de Reus
Cabina telefònica de Riudoms ubicada a l'Avinguda de Reus

En el ple ordinari celebrat el passat 21 de juliol, el grup municipal de la CUP va presentar una moció per a la creació d'una Bibliocabina en una de les cabines telefòniques que queden a Riudoms: concretament, a la cabina de l'Avinguda de Reus, a l'alçada de la plaça de l'Arbre.

Aquest tipus de projecte consisteix en convertir antigues cabines telefòniques en espais d'intercanvi, on els ciutadans poden deixar llibres que ja no fan servir i agafar-ne d'altres. Solen tenir un doble objectiu: d'una banda, fomentar la lectura i l'intercanvi de llibres; de l'altra, reutilitzar elements de mobiliari urbà que estan totalment en desús, i que fins i tot es volen retirar i llençar. Aquesta iniciativa ja s'ha fet en altres municipis i permet mantenir mobiliari urbà històric que no té cap funció. "No creiem que aquesta acció tingui un cost elevat, però creiem que és una bona oportunitat per reutilitzar al mínim cost possible", va assegurar el regidor de la CUP, Enric Jódar.

El text de la moció és obert, i deixa a l'aire qüestions com quin serà el format o si s'ha de moure la cabina d'espai per col·locar-la en una altra ubicació. Des de la CUP van exposar que el projecte l'hauria de coordinar segurament la Biblioteca Municipal.

La moció es va aprovar amb el suport dels grups municipals presents: CUP, Esquerra i Junts per Riudoms. El regidor del PSC, Jose Manuel Hernández, no va poder assistir al ple per motius de salut.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.