Mor Francesca Roiget, primera dona regidora de la història de Riudoms

Va entrar al consistori després de les eleccions municipals del 3 d'abril de 1979, les primeres després del franquisme

Francesca Roiget en una fotografia feta per la candidatura de Junts per Riudoms el 2019
Francesca Roiget en una fotografia feta per la candidatura de Junts per Riudoms el 2019

El passat 25 de maig va morir la M. Francesca Roiget Cabré a l'edat de 78 anys. Havia estat la primera dona regidora de la història de Riudoms: concretament, va entrar al consistori després de les eleccions municipals del 3 d'abril de 1979, les primeres després del franquisme. Va formar part de la llista de Convergència i Unió (CiU), que encapçalava Marc Torres Ferran i que va esdevenir alcalde després de guanyar els comicis. Acompanyaven com a regidors de CiU en aquell mandat a Torres i a Roiget tres persones més: Joan Crusells Salvat, Valerià García-Abadillo Sánchez i Miquel Ventura Cornellà.

A l'Ajuntament, Roiget va ser segona tinent d'alcalde en aquell primer mandat democràtic, i també es va fer càrrec de les àrees d'Ensenyament i Jardins. El 2019 Lo Floc li va fer una entrevista amb motiu del número especial "La dona a Riudoms", on parlava de la seva experiència com a primera regidora.

Anys més tard, a les eleccions de 2019, M. Francesca Roiget va tornar a participar en una llista electoral: concretament, a la llista de Junts per Riudoms, on va ocupar el número 7 en el llistat de suplents. Precisament amb motiu del seu traspàs Junts per Riudoms va fer una publicació per xarxes socials de record: "Trobarem a faltar els teus consells i les teves reflexions, sempre preocupada per tenir un millor poble per a tothom. T'estimem Francesca... allà on siguis gràcies per tant!".

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.