L’oposició critica l’elecció de Sergi Pedret com a futur alcalde

Després que es conegués la renúncia de Josep Maria Cruset a l’alcaldia de Riudoms per passar a presidir el Port de Tarragona, CUP i ERC van emetre comunicats valorant la decisió. Els dos partits de l’oposició van criticar l’elecció de Sergi Pedret com a futur alcalde.

Elena Domingo

Periodista

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Elena Domingo)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Elena Domingo)

El primer partir de l’oposició, la CUP Riudoms, va denunciar que Josep Maria Cruset ha estat un exemple clar “de perpetuació a les institucions malgrat que el seu comunicat pretengui expressar el contrari”, després de passar 11 anys com a alcalde (2007-2018)  i 4 anys com a regidor (2003-2007). En un comunicat, també van criticar el nomenament “a dit” pel càrrec al Port de Tarragona: “Una vegada més, veiem com la vella política torna a manifestar-se, procurant càrrecs a dit pels polítics de torn del govern, en aquest cas en la figura de president del Port de Tarragona”.

Al mateix temps, la CUP va aprofitar per defensar la “no professionalització de la política” i la “limitació de càrrecs i mandats”, a més de la necessitat d’un codi ètic per evitar el canvi de cadires entre els càrrecs polítics. També van criticar l’estratègia de designar alcalde a Sergi Pedret: “Posem de manifest que el govern del PDECAT ha utilitzat el nomenament de Josep Maria Cruset per a promocionar el que probablement serà el seu candidat per a les eleccions municipals de maig de 2019, nomenant-lo alcalde del nostre municipi a partir d’ara i projectant-lo a l’opinió pública”.

Per la seva banda, ERC Riudoms va anunciar que l’elecció de Pedret com a alcalde “genera dubtes i incerteses”. Segons van criticar els republicans, Pedret ocupava la posició número 8 a la llista del PDeCAT a les últimes eleccions municipals i, per tant, “els electors no podien imaginar-se que pogués acabar assumit responsabilitats d’aquest nivell”. Tampoc ocupava, fins ara, cap de les tinències d’alcaldia, ni formava part de la Junta de Govern. ERC va demanar al mateix comunicat que els implicats donessin explicacions sobre l’elecció a tots els riudomencs.

ERC també va assegurar que ara es genera una “situació d’interinitat que no beneficia Riudoms”, i que Josep Maria Cruset hauria d’haver esgotat el mandat i haver-se esperat a fer el canvi a les eleccions municipals del proper mes de maig de 2019. “Aquesta situació no és la millor per Riudoms”, van afirmar. També van assegurar que l’elecció de l’alcalde a dit no és la millor manera, “ja que per garantir els més alts estàndards de qualitat democràtica un alcalde s’ha de guanyar el seu càrrec a les urnes”.

Finalment, els republicans van criticar que la decisió no es va anunciar de la millor manera possible, i que tant els riudomencs com la resta de grups polítics ho van saber a través de la premsa i de les xarxes socials personals dels dos representants polítics. “Per respecte a la ciutadania aquesta no és la millor manera d’anunciar-ho”, van assegurar.

Finalment, els dos partits van agrair la tasca de Josep Maria Cruset a les institucions locals i el van encoratjar en la seva nova etapa al capdavant del Port de Tarragona. També van desitjar sort a Sergi Pedret com a futur alcalde de Riudoms.

Pedret defensa la seva elecció

En declaracions a FemSafareig, Pedret es va defensar de les crítiques i va justificar la seva idoneïtat per ocupar el càrrec gràcies a l’experiència en algunes de les regidories més importants de l’Ajuntament de Riudoms: Serveis Públics, Promoció Econòmica i Comerç Local. “Serveis Públics és la regidoria que fa funcionar el poble, i jo aporto l’experiència que això significa en qüestions d’aigües, enllumenat públic, circulació viària… És una de les més importants i que més m’han format”, va explicar.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.