Les ordenances fiscals i l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència en el Ple de desembre

El Ple del mes de desembre que es celebrarà demà serà una sessió marcada pels canvis en les ordenances fiscals i l'adhesió de Riudoms a l'Associació Catalana de Municipis per la independència. El debat de pressupostos municipals per l'any 2012 es debatrà en un Ple Municipal extraordinari el dijous 29 de desembre.

Plaça de l'Om (FOTO: Cedida)
Plaça de l'Om (FOTO: Cedida)
La modificació de les ordenances fiscals comporta canvis en les taxes i impostos que l'Ajuntament s'aplica als riudomencs i usuaris dels espais municipals. El regidor d'informació municipal, Eudald Salvat, ha assegurat que "la majoria es mantenen i en altres s'apliquen bonificacions socials".

Plaça de l'Om (FOTO: Cedida)
Plaça de l'Om (FOTO: Cedida)


En aquest sentit Convergència i Unió (CiU), al govern, proposa canvis, segons Salvat la reducció de les aportacions d'altres administracions fa que les ordenances s'hagin d'adaptar al context.

Els altres dos grups municipals Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) s'han unit per presentar conjuntament al·legacions en quatre de les modificacions.
ERC i el PSC, segons han informat a FemSafareig.cat, no comparteixen amb el grup majoritari al Ple dos canvis referents a taxes i dos canvis en impostos municipals. Els grups d'esquerres no estan d'acord en l'augment dels preus en el servei de la Llar d'Infants i altres espais de titularitat municipal. Tampoc coincideixen en els canvis en l'Impost de Bens Immobles ni l'Impost de Vehicles. Segons el regidor socialista Marcel Garriga les seves propostes tenen en compte les necessitats del usuaris i les seves rendes .

Curiosament en aquest Ple es produirà per primera vegada la presentació d'al·legacions per part del grup municipal que governa, així doncs CiU proposarà canvis en l'ordenança referent a la pujada de preus per l'utilització dels espais esportius.

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)


L'altre punt que es tractarà en aquest Ple és l'adhesió de Riudoms a l'Associació de Municipis per la Independència. Com va avançar FemSafareig.cat, ERC portarà a la sessió de demà la proposta que comptarà amb el suport del grup republicà i el de CiU, per tan Riudoms es sumarà als més de 150 municipis que ja formen part d'aquesta iniciativa. El PSC no s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió.

En aquest Ple s'haurien d'haver debatut els pressupostos municipals per l'any 2012 ja que és l'última sessió ordinària però el govern ha preferit convocar un Ple Municipal Extraordinari el dijous 29 de desembre.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.