L'economia i l'actualitat catalana marquen el primer Ple municipal de la tardor

Demà, 6 d'octubre, a les 7 del vespre se celebrarà a l’Ajuntament el primer Ple municipal del curs 2011-2012. L’ordre del dia se centrarà, sobretot, en temes econòmics pendents, com l’aprovació de la liquidació dels polèmics comptes de l’any 2010. La defensa de la llengua catalana i l’homenatge a Heribert Barrera també hi tindran cabuda, amb tres mocions consensuades entre els grups municipals.

Elena Domingo

Periodista

Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)


L’economia serà un dels punts centrals de l’ordre del dia en la primera sessió plenària a l’Ajuntament després de l’estiu. Entre les qüestions a debatre, hi haurà una de les més polèmiques en les últimes setmanes: la liquidació dels comptes pendents del 2010. A principis de setembre, Riudoms va aparèixer dins de la “llista negra” de pobles que no havien complert els terminis de presentació d’aquests comptes, el que es va conèixer com a Llista Salgado. El retard ha suposat que aquests municipis no hagin rebut els diners del Ministeri d’Economia corresponents a l’any 2011.

Aquesta, però, no serà l’única qüestió econòmica que es tractarà a la sessió. L’ordre del dia també contempla que es delegui a la Junta de Govern l’establiment i modificació dels preus públics de l’Ajuntament, i que s’aprovi la modificació de les ordenances fiscals per l’any 2012.

A més dels punts econòmics, el Ple té previst tractar altres temes, com l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM). Aquest document, que aproven tots els consistoris, defineix les línies mestres de la legislatura, les actuacions principals durant els quatre anys de govern. Finalment, en el Ple de demà s’aprovarà també el calendari de festes locals laborals per l’any 2012.

Consens en les mocions

El Ple de demà també vindrà marcat per alguns fets que han determinat l’actualitat catalana en les últimes setmanes. Els grups municipals presents a la sessió (CiU, ERC i PSC) s’han posat d’acord per presentar tres mocions conjuntes a debatre. Dues seran de defensa de la llengua catalana: una de suport a la iniciativa cívica del Correllengua i l’altra de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre la immersió lingüística. La tercera moció pretendrà fer un reconeixement al difunt Heribert Barrera. Els grups municipals acordaran posar el seu nom a un dels propers carrers que es faci a Riudoms.

A partir de divendres, podreu veure un resum final del Ple a FemSafareig.cat.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.