L'Associació de Municipis per la Independència es constitueix amb tres pobles del Baix Camp

La Selva del Camp, Maspujols i Vilaplana són els tres municipis de la nostra comarca que s'han sumat a l'Associació de Municipis per la Independència, de moment Riudoms encara no s'ha pronunciat.

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
El passat 12 de setembre l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, d'Unió Democràtica de Catalunyava plantejar, amb el suport dels alcaldes d'Arenys de Munt i Port de la Selva, la creació d'una associació on participessin els representants públics de Catalunya que creguessin en el projecte independentista. Aquest es basa en el dret a l'autodeterminació dels pobles recollit a la Carta de les Nacions Unides.

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)


Fins al moment s'hi ha sumat 155 municipis catalans amb alcaldes i regidors de Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Iniciativa per Catalunya, la Candidatura d'Unitat Popular i Solidaritat Catalana per la Independència, entre els quals hi trobem vint-i-una capitals de comarca com Balaguer, Berga, Manresa, Olot, Ripoll, Solsona, Sort, Tortosa, Valls, Vilafranca del Penedès i, l'útlima, Girona.

A la nostra comarca tres els municipis s'han adherit a l'associació per consolidar i promoure el projecte independentista català: la Selva del Camp i Maspujols governants per CiU, i Vilaplana governat per ERC.

Finalment, avui s'ha constituït com associació per tal de facilitar la seva coordinació i actuació. Un dels objectius de la nova entitat és organitzar un referèndum vinculant l'any 2015.

El nostre poble encara no hi és present, però en el proper Ple Municipal podria decidir sumar-se al projecte independentista. En aquest sentit, ERC va presentar el 30 de novembre la moció per tal que Riudoms s'adhereixi a l'Associació i proposa que el nostre municipi participi en la redacció dels estatuts. A més, ERC suggereix que l'alcalde sigui designat el representant municipal a l'associació. Els altres dos grups municipals, CiU i PSC, encara no s'han pronunciat sobre la possibilitat que Riudoms formi part d'aquesta nova associació.

La societat civil riudomenca ja es va posicionar respecte l'opció independentista a través del referèndum organitzat per RiudomsDecideix el 2010, que va tenir el suport dels tres grups polítics presents al Ple Municipal (CiU, ERC i el PSC). En aquella ocasió, els resultats van ser d'un 91,94% de vots favorables amb un 30,95% de participació.

En el proper Ple Municipal, que segurament se celebrarà el 22 de desembre, es decidirà l'adhesió de Riudoms o no al projecte independentista.

Podreu consultar les decisions del Ple Municipal a FemSafareig.cat

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.