L’aprovació del pressupost de 2014, principal punt de l’últim Ple de l’any

L’últim Ple Municipal del 2013, celebrat el passat 19 de desembre, va servir per aprovar els pressupostos per a l’any 2014.

Jesús Torres

Vitivinicultor

Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)
Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)
Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)
Ple Municipal (FOTO: Jesús Torres)

 


En la celebració de l’última sessió plenària ordinària de l’any 2013 es varen repassar els diferents capítols de ingressos i despeses dels pressupostos municipals per a l’any 2014. A nivell d’inversions, cal destacar l’augment d’aquesta partida en fins a un 40%, degut a la propera construcció del Complex Esportiu a les instal·lacions municipals esportives. També cal destacar-ne la previsió d’una partida de despesa de 150.000 € dedicat en l’adequació de la planta baixa del Casal Riudmenc per albergar-hi la nova Llar de Jubilats i una altra de 271.000 € dedicada a l'arranjament dels carrers Nou i Sant Jaume. A nivell de previsió ingressos provinents d’impostos , l’Ajuntament ha continuat reduint-la  progressivament, com ja s’ha fet en els últims anys, degut a la davallada de l’activitat urbanística.

En quant a les mocions presentades pel grup municipal d’ERC-AM, les dues primeres van ser aprovades per totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Riudoms. Aquestes mocions tractaven sobre el suport a la querella criminal contra l’Estat Espanyol pels els crims contra la humanitat i la segona contra el tancament de la Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). La última moció presentada per ERC-AM, que pretenia crear unes bases per donar ajut a l’emprenedoria per atenuar l’atur local, va rebre el suport de PSC i ERC, mentre que el grup municipal de CiU la va rebutjar degut a que "malgrat compartir l'objectiu de la moció, no es pot incloure en aquests moments en el pressupost municipal".

Sobre aquesta sessió, el grup municipal d'ERC-AM, va valorar el poc temps que havien tingut les forces polítiques de l'oposició per analitzar els pressupostos, ja que aquests els hi van ser presentats amb una antel·lació de 72 hores i també va destacar, de la partida pressupostària, l'alt cost percentual de la partida de personal (que inclou també el sou dels regidors), que suposa un 31 % del pressupost. El portaveu dels republicans, F.X. Làzaro, també va explicar que les al·legacions a l'aprovació inicial de les Ordenances Fiscals per a l'any 2014 presentades per ERC i PSC, que al·legaven a una reducció de taxes per la tinència de gossos perillosos, per a la tramitació de matrimonis civils, deixar sense efecte la pujada de l'impost de circulació prevista i la reducció de l'IBI urbà, van ser rebutjades per l'equip de govern "perquè entrarien en contradicció amb els pressupostos aprovats i perquè no s'han pogut estudiar amb prou antel·lació".

 

 

 

 

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.