L'Ajuntament dóna a conèixer els resultats de la Consulta 2014

La setmana passada, l'Ajuntament va fer públics a través del Butlletí d'Informació Municipal els resultats de la Consulta 2014, celebrada durant els dies 8, 9 i 10 d'agost, coincidint amb la Fira de l'Avellana. En total s'han registrat 341 votacions correctes, que donen la seva opinió sobre cinc temes: la peatonalització de la Plaça de l’Església, el dia festiu del Beat Bonaventura, la col·locació d’una antena de telefonia mòbil en un espai públic o privat, els usos del camp de futbol vell i els espais per a gossos.

Elena Domingo

Periodista

Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)
Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)
Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)
Espai de la Consulta 2014 (FOTO: Cedida)


El tema que ha obtingut un resultat més rotund ha estat el del camp de futbol vell. Un 83,60% dels vots han estat pel "Sí" a la pregunta de si és interessant destinar-hi recursos per recuperar-lo com a espai públic per fer-hi esport i per patinar-hi, fent-hi un skate park. Només un 6,80% dels vots s'han decantat per un "No" i un 8,50% per un "M'és indiferent".

Molt clara ha estat la resposta sobre el tema dels espais per a gossos, també. Un 77,30% dels votants opina que s'han d'habilitar espais públics dedicats als gossos on puguin fer les seves necessitats i exercici, davant d'un 8,50% de vots negatius i un 11,20% de "M'és indiferent".

Un altre dels temes que va plantejar l'Ajuntament a la Consulta va ser si, quan s'acabi el contracte de les companyies de telefonia mòbil amb alguns habitatges particulars, l'Ajuntament ha d'acceptar la proposta que han fet les empreses per col·locar una antena al sostre del Casal Riudomenc. Un 74,20% dels votants afirma que sí, que és millor que es col·loqui l'antena en un espai públic que en un de privat. Un 12,90% opina que és millor que estigui en sostres privats, i un 10,4 "'M'és indiferent".

"La Plaça de l’Església és el centre del poble de Riudoms. Creus que s’ha de peatonalitzar i evitar que hi acceceixin vehicles?" va ser un altre dels temes de la Consulta. Un 61,6% dels voltants s'ha decantat per votar que sí durant els diumenges i festius, mentre que un 20,4% ha preferit l'opció del "No" i un 11% el "M'és indiferent".

Finalment, el tema de la Consulta amb un resultat més ajustat ha estat el referent al dia festiu al voltant de les Festes del Beat. Un 41,30% dels votants afirmen que hauria de ser el dissabte, coincidint amb la festa religiosa, i un 36,30% prefereixen l'opció que continuï en dilluns com fins ara. Un 19,10% dels vots han estat per l'opció "M'és indiferent".

Preguntes de la Consulta 2014
Preguntes de la Consulta 2014


L'Ajuntament anuncia accions

Des del consistori valoren positivament la participació que ha tingut la Consulta 2014, i asseguren que la voluntat és que continuï en les properes edicions de la Fira com "una activitat que faciliti opinar de manera directa sobre alguns temes concrets relacionats amb Riudoms".

També han afirmat que a, partir dels resultats, es planificaran les accions necessàries per actuar en cadascun dels cinc temes. Concretament, des de l'Ajuntament han afimat que a partir del dia 1 de novembre els diumenges i festius es peatonalitzarà la Plaça de l’Església, i que ens els pròxims mesos es treballarà per rehabilitar l'espai del camp de futbol vell i col·locar-hi un skate park, i per habilitar un espai per a gossos al poble. Respecte al festiu corresponent al Beat, es proposarà al Ple Municipal declarar la festa local el dissabte, en lloc de dilluns, quan s'aprovin les festes locals de 2016. Finalment, l'Ajuntament ha assegurat que es reprendran les converses amb les empreses de telefonia mòbil per instal·lar l'antena actual a sobre del Casal Riudomenc.

La Consulta es va celebrar els dies de la Fira de l'Avellana 2014 en un espai habilitat dins de l'estand d'informació del recinte. El dia 6 d'agost es va fer pública la convocatòria a través d'una carta repartida per totes les cases, i els diferents partits polítics van mostrar la seva opinió sobre la consulta en el moment de la convocatòria a través de diferents canals.

Si voleu veure els resultats de l'enquesta en format gràfic podeu fer-ho a l'enllaç següent.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.