L’Ajuntament anuncia algunes mesures econòmiques per atenuar els efectes de la COVID-19

L’Ajuntament de Riudoms ha anunciat avui a la tarda un primer conjunt de mesures econòmiques per intentar suavitzar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19 en l’activitat comercial i empresarial, així com en el conjunt de la ciutadania.

ET4_uBaWsAEganl.jpg
ET4_uBaWsAEganl.jpg

Algunes de les mesures fan referència al pagament d’impostos i taxes. Concretament, se suspenen els períodes de pagament que hi ha establerts en el calendari fiscal de l’any 2020 de l’Ajuntament de Riudoms, fins a nova data, d’impostos com l’IBI, l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i Impost d’Activitats Econòmiques, i de les taxes municipals d’aigua, brossa, clavegueram i brossa de disseminats. També s’eximeix del pagament de la taxa pel servei de recollida de residus comercials els establiments que s’han vist obligats a tancar mentre duri la declaració de l’estat d’alarma, i de la taxa de terrasses de bars, cafeteries i restaurants els establiments que no en poden fer ús. A part, se suspèn l’emissió de liquidacions a practicar per l’Ajuntament sobre l’ICIO, llicències d’obra, fiances, taxes d’ocupació de la via pública, etc. mentre duri l’estat d’alarma. Una altra mesura sobre el pagament de taxes afecta la taxa del mercat setmanal: no es cobrarà l’impost de les parades mentre l’activitat estigui suspesa. La taxa trimestral ja pagada es compensarà en la propera liquidació pels dies que no s’ha pogut fer l’activitat.

També s’han anunciat mesures en serveis prestats a infants i famílies com la Llar d’Infants, l’Escola de Música o el Servei de Menjador Escolar. Les quotes de la Llar d’Infants no s’hauran de pagar mentre la seva activitat estigui suspesa, i les quotes de març ja cobrades es compensaran en el proper rebut pels dies que no s’ha prestat el servei. La mateixa mesura es posarà en pràctica a l’Escola de Música, tot i que en aquest cas, l’activitat de les classes particulars es continuarà fent a distància en la mesura del possible, com ja s’està fent actualment. Finalment, el menjador escolar no es cobrarà mentre no se’n faci ús, i l’Ajuntament gestionarà en breu l’entrega de les targetes moneder per a les “beques menjador”.

A les empreses de serveis amb contractes suspesos, l’Ajuntament abonarà al contractista les despeses salarials del personal adscrit al contracte de serveis que s’ha vist obligat a suspendre la prestació, mentre duri la situació.

També s’ha anunciat que no es cobrarà el lloguer dels espais municipals en concessió mentre l’activitat estigui suspesa, i que s’incrementaran els recursos per l’organització o execució d’accions, un cop superada la crisi, per a la promoció econòmica que beneficïin directament al sector de la restauració i el comerç local. Totes aquestes mesures s’aplicaran tant per part l’Ajuntament, com per part dels ens que en depenen: EPE Riudoms Gestió, i EPE Riudoms Serveis, segons correspongui.

A part, l’anunci va acompanyat d’una sèrie de reclamacions que, des del consistori, es fa al Govern de l’Estat i al Govern de la Generalitat en relació al pagament d’hipoteques i crèdits als ciutadans i a les empreses, a l’IVA i a l’IRPF, a les cotitzacions a la Seguretat Social, i al lloguer d’habitatges, locals comercials i naus industrials, entre altres.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.