La plaça de L’Om, plena per una concentració de denúncia pel judici als líders independentistes

La plaça de L’Om es va omplir ahir per denunciar l’inici del judici als líders independentistes pels fets de l’1 d’octubre. Diverses persones vinculades a entitats i a formacions polítiques municipals van llegir un manifest conjunt que també es va poder escoltar en moltes places i carrers d’arreu de Catalunya.

Elena Domingo

Periodista

Imatge de l’inici de la concentració (FOTO: Elena Domingo)
Imatge de l’inici de la concentració (FOTO: Elena Domingo)

Amb la proclama en anglès “Self-determination is a right, not a crime. Make a move” (L’autodeterminació és un dret, no un crim. Mou-te”) en una pancarta negra, diversos regidors i membres d’entitats locals van cridar a la ciutadania a sumar-se a les mobilitzacions populars que s’estan organitzant per a les properes setmanes. La primera és la manifestació a la Gran Via de Barcelona el proper 16 de febrer. Per aquesta ocasió, Riudoms per la Independència-ANC està organitzant busos que sortiran de Riudoms i portaran directament a la mobilització. En el manifest, també es va fer una crida a les diferents aturades de país el proper dijous 21 de febrer, incloent la vaga general, al·legant que “quan els drets civils i polítics estan en perill, també ho estan, automàticament, els drets socials i laborals”. Finalment, es va animar a assistir a la mobilització del dia 16 de març a Madrid, al costat d’organitzacions polítiques, socials i veïnals d’arreu de l’Estat.

La concentració també va servir per denunciar les irregularitats que s’han produït durant el procés judicial i el fet que el tribunal no és “independent ni imparcial” segons els convocants. També que les acusacions “no tenen res a veure” amb els fets que es pretenen jutjar, “com els sistemes judicials belga, alemany i britànic han confirmat reiteradament”. El manifest també va assegurar que s’està jutjant “un poble sencer” i que les institucionals judicials han volgut dur a terme un “càstig exemplar” decidit abans del judici.

La concentració, que va comptar amb l’actuació musical del riudomenc Òscar Ferrer, va acabar aproximadament mitja hora més tard. S’hi van poder sentir crits de “Vaga general” o “Llibertat presos polítics”.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.