La iniciativa del Multireferèndum també arriba a Riudoms

La iniciativa del Multireferèndum també arriba a Riudoms de la ma de les entitats del Casal Popular "La Calderera" i el Centre d'Estudis Riudomencs Arnau del Palomar, que ho han organitzat, i amb el suport públic que hi ha mostrat l'Assemblea Local de la Candidatura d'Unitat Popular. 

LOGO-COLORbaixa.jpg
LOGO-COLORbaixa.jpg
Cartell de Multireferèndum a Riudoms
Cartell de Multireferèndum a Riudoms


El Multireferèndum és "una convocatòria, de la gent per a la gent, per debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques". Aquesta iniciativa ha sigut impulsada per diverses entitats d'arreu del país i pretén "reflectir la manca de pràctiques de democràcia directa més enllà dels comicis electorals" i "debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques". En el cas de Riudoms, aquesta iniciativa ha sigut recolzada pel CERAP i "La Calderera" que durant tota la setmana ofereixen la possibilitat de votar anticipadament a les seves seus socials i que el divendres organitzen una xerrada de presentació i explicació del projecte. La intenció de la iniciativa és també situar urnes per fer les votacions el diumenge 25 de maig, aprofitant la convocatòria de les eleccions al Parlament de la Unió Europea. 

Les preguntes d'aquesta iniciativa popular tracten sobre temes diversos com la utilització de productes transgènics en l'agricultura, sobre el pagament del deute públic o el control democràtic sobre el sector energètic, entre d'altres. En aquesta convocatòria, hi ha preguntes de caire territorial, com és el cas de la pregunta sobre el projecte del BCN World, que només es podrà respondre a Riudoms i a la resta de pobles de les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès.

Aquesta iniciativa ha tingut molt ressò mediàtic arran que el passat dilluns 19 de maig la Junta Electoral Central, òrgan que té com a funció "garantir la transparència del procés electoral", va prohibir la instal·lació d'urnes del Multireferèndum prop dels col·legis electoral al·legant que "afecta els principis de reflexió i regularitat que han de presidir l'acte de votació". Tot i aquesta prohibició, els organitzadors ja han afirmat que tiraran endavant el projecte

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.