Josep Maria Cruset, entre els alcaldes acompanyants d'Artur Mas a la declaració pel 9-N

Més de 400 alcaldes, membres del govern i prop de 3.000 ciutadans van acompanyar ahir Artur Mas fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la querella de la consulta participativa del 9-N. Un dels alcaldes que hi va participar va ser el de Riudoms, Josep Maria Cruset.

Elena Domingo

Periodista

El president abans d'entrar al TSJC
El president abans d'entrar al TSJC
Els representants locals que van acompanyar Artur Mas (FOTO: Ramon Margalef)
Els representants locals que van acompanyar Artur Mas (FOTO: Ramon Margalef)


A més de l'alcalde riudomenc, també es van desplaçar fins al Parlament els regidors Xavier Gallego i Sergi Pedret, així com el president local i vicepresident comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Ramon Margalef. També hi van assistir molts altres batlles del Baix Camp i del Camp de Tarragona en general.

Josep Maria Cruset destaca el "simbolisme i un profund sentiment de responsabilitat històrica" de la jornada, especialment durant l'entrada al jutjat d'Artur Mas. "Un moment històric per tothom i en especial pels que ho hem pogut veure a la curta distància", assegura. Els alcaldes van acompanyar el President de la Generalitat en funcions fins al peu de l'escala d'entrada al TSJC, amb les vares aixecades, mentre tot el públic entonava el Cant dels Segadors.

"Des de la curta distància he pogut constatar, tal i com ha passat en tots els actes d’aquest procés nacional que estem vivint, com en cap moment hi ha hagut una expressió fora de lloc ni de pressió a ningú, sinó que ha estat una mostra clara i serena de recolzament als imputats, així com de fermesa davant les circumstàncies que tenim l’oportunitat de viure com a país.", assegura l'alcalde de Riudoms. "Els alcaldes, amb les vares de comandament per il·lustrar la presència del món local, hem expressat el total rebuig al procés judicial que s’està seguint i la incomprensió de com el fet de posar les urnes a disposició dels ciutadans, pugui ser considerat un fet delictiu".

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.