L'expresident Jordi Pujol, present al darrer Ple Municipal

En el darrer Ple Municipal, celebrat el passat 7 d'agost al Saló de Plens de l'Ajuntament es van tractar diversos temes. Entre ells, una discussió entre l'alcalde Josep M Cruset i el regidor d'ERC, Francesc X. Lázaro, sobre una moció presentada pels republicans respecte a la recent autoinculpació de l'expresident Jordi Pujol.

Jesús Torres

Vitivinicultor

Imatge del Ple Municipal del passat 15 de juliol (FOTO: Gilbert Molons)
Imatge del Ple Municipal del passat 15 de juliol (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)


Un dels punts del Ple Municipal també va ser donar compte del Pla director de restauració de l'Església Parròquial de Sant Jaume Apòstol de Riudoms. Quan l'Ajuntament de Riudoms va comprar l'antic Casal Parròquial, es va arribar a un acord entre l'Ajuntament i la Parròquia per tal que part dels diners d'aquesta compra servíssin per restaurar l'Església de Riudoms, en forma de 3 anualitats de 20.000 cadascuna. Aquestes anualitats no s'han efectuat, tal i com van marcar,  fins que la Parròquia no ha presentat la documentació per fer pal·lès que es durien a terme aquestes actuacions de preservació. Actualment, la Parròquia ja ha presentat aquest projecte en forma del Pla director. Aquest Pla recull el total de les intervencions necessàries a l'Església de Riudoms per tal de restaurar-la completament.

Sobre la Llar d'Infants, el Ple Municipal va tractar sobre l'ampliació horària de l'acolliment de la Llar, per tal de que sigui possible portar els nens abans de les 8 del matí.

Jordi Pujol, en un acte electoral a Riudoms del passat 2012 (FOTO:J.A. Carranza)
Jordi Pujol, en un acte electoral a Riudoms del passat 2012 (FOTO:J.A. Carranza)


En el darrer punt del Ple, quan es van presentar les mocions, el regidor republicà Francesc X Lázaro va exposar la presentada pel grup muncipal d'ERC. Aquesta moció demanava "l'eliminació de qualsevol referència al muncipi del nom de l'expresident Jordi Pujol i Soley", retirant les plaques commemoratives dels equipaments així com "esmenar la signatura del Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Riudoms". Aquesta moció, va servir de pretext per un intercanvi d'interpel·lacions entre l'alcalde Josep M Cruset i el regidor Francesc X Láxaro.

L'alcalde va argumentar que estaven en contra de la moció perquè encara no s'ha fet el procés judicial i per tant "el Ple Municipal no pot jutjar a ningú". A més va afegir "el que demana aquesta moció es que reescrigui la història democràtica d'aquest poble" i que per tant "entenem que és una petició desmesurada i que ajuda poc al procés de país". Lázaro, en resposta, va recalcar que la moció no buscava jutjar l'expresident Jordi Pujol, sinó "que arrel de les seves declaracions autoinculpatòries i en reconeixement d'aquest fet, s'elimini el nom de l'expresident".

Aquesta explicació, va donar lloc a un segona rèplica de Josep M Cruset que va continuar defensant la posició dels convergents respecte la moció i va afegir que "les actuacions del President Jordi Pujol al poble de Riudoms mereixen el respecte per la feina que feia" i "sobta que un partit com Esquerra Republicana de Catalunya presenti aquesta moció i escriurà una de les actes més tristes d'aquest plenari". Finalment, la moció no va fructificar amb el vot en contra del grup muncipal de CiU, l'abstenció del PSC i el vot a favor d'ERC.

Per últim, en el torn de precs i preguntes, el regidor republicà va preguntar sobre la Consulta 2014, tal i com es va explicar en l'article del passat divendres 8 d'agost. També va preguntar sobre l'emplaçament de la placa del Tricentenari, a la qual va respondre l'alcalde que aquesta continuarà a la Plaça de l'Església i que a la Casa Pairal dels Germans Nebot s'hi col·locarà, al voltant de l'11 de setembre, un altre tipus de placa consensuat amb la propietat de l'immoble.

 

 

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.