Gisela Mimbrero, nova regidora de l'Ajuntament de Riudoms

Durant el ple del mes de març, també s'ha fet el traspàs de poder del batlle a la primera tinent d'alcalde per la seva baixa per paternitat.

Paula Montalvo

Periodista

Presa de possessió Gisela Mimbrero
Presa de possessió Gisela Mimbrero

Gisela Mimbrero ha estat nomenada, oficialment, regidora pel grup municipal de Junts per Riudoms al plenari de l'Ajuntament. Ho ha fet en la celebració del plenari del passat dijous 21 de març. Ha estat una incorporació que s'ha fet esperar, ja que l'anunci de la seva entrada com a regidora es va fer a les acaballes del 2023, després de la renúncia de Josep Maria Bages el passat mes de novembre. Segons es va fer públic durant el ple, la següent a la llista per a entrar havia de ser la M. Glòria Toda, però va renunciar a prendre possessió. Motiu que va fer saltar al següent número de la llista, que correspon a Gisela Mimbrero. 

Aquest ple ordinari ha estat una sessió de canvis. A banda de la incorporació de Mimbrero, també s'ha acomiadat l'alcalde Ricard Gili, que inicia la seva baixa per paternitat obligatòria per llei de sis setmanes. En aquesta sessió, de fet, ha fet el traspàs oficial de funcions a la primera tinent d'alcaldia, Anna Moragas. 

Modificacions de crèdit

Durant la sessió plenària, també s'ha aprovat el segon expedient de modificació de crèdit d'aquest 2024. Es tracta dels canvis en l'organització dels diners del pressupost anual de l'Ajuntament. Una modificació que generalment s'ha destinat a incrementar algunes partides o per a reduir la quantitat de diners del prèstec i suplir-la amb romanent d'altres exercicis. 

Alguns dels projectes o accions que s'han esmentat durant la sessió plenària que es veien afectades per aquesta modificació és, per exemple, les obres de millora d'encreuaments. Aquesta partida està dotada ara amb 140.000 euros, s'afegeix un paquet de 10.000 per perfilar totes les actuacions. També es tracta la transició energètica, ja que l'Ajuntament preveu instal·lar plaques solars a la Llar d'Infants, la Casa de Cultura, l'Escola Cavaller Arnau i la Biblioteca Municipal. A més, s'augmenten o es creen noves subvencions a entitats locals. En concret, a l'Associació de Dones de la Bella Llar, els Jubilats i la Confraria de la Sang. 

Altres projectes o actuacions que queden incloses en la modificació de crèdit son el conveni amb l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de les Borges del Camp (que actuen també al nostre poble), la renovació del Punt Òmnia o les últimes obres per a posar a punt el nou 'coworking' a la segona planta de les Escoles Velles. 

Cessió de la TV-3101

El ple de Riudoms ha aprovat, per via d'urgència, fer una sol·licitud de cessió de la TV-3101 a la Generalitat. Es tracta de l'actual avinguda Primer d'Octubre, que ara mateix es troba sota propietat d'aquest ens autonòmic i que, per tant, el seu manteniment també. 

L'Ajuntament de Riudoms ha aprovat per una majoria demanar la cessió del tram que va des de la plaça Arnau de Palomar fins al camí que porta a la deixalleria, després del cementiri. Segons ha apuntat el batlle durant el mateix ple, és una manera de poder facilitar el manteniment d'aquest tram, ja que és purament urbà. 

En aquesta mateixa petició de cessió, es demana que abans que es faci efectiva, es duguin a terme alguns retocs de manteniment que fan falta, sobretot pel que fa a l'asfalt. L'equip de govern ha assegurat, a més, que és un tràmit que ja han consensuat amb el Departament competent i, per tant, totes dues parts hi estan conformes. 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.