Es presenta la CUP Riudoms

El passat dissabte 15 de juny al vespre, es va presentar a Riudoms un nou projecte polític: la nova Assemblea Local de la Candidatura d'Unitat Popular. La CUP ja és present a més de 70 municipis amb un total de 100 regidors i 4 alcaldies, i des de les passades eleccions té 3 diputats al Parlament de Catalunya.

DSC8044.jpg
DSC8044.jpg
La Candidatura d'Unitat Popular s'autodefineix com "una entitat configurada com a organització política assembleària l'àmbit de la qual són els Països Catalans i que, partint de l'àmbit municipal, treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals".

Durant les passades eleccions al Parlament, a Riudoms es va crear un grup de suport a la CUP. Molts dels integrants d'aquest grup de suport han volgut continuar l'experiència i començar una assemblea local. Durant l'acte de dissabte, que va tenir un format assembleari on tots els impulsors hi van participar i on es va donar veu al públic, es van explicar el funcionament de l'Assemblea Local en diferents blocs.

Presentació a l'Epicentre Gaudí (FOTO: Salvador Mestre)
Presentació a l'Epicentre Gaudí (FOTO: Salvador Mestre)


Inicialment, es van explicar els antecedents politicosocials dels impulsors (Plataforma de Comunicació Convilatana, Casal Popular "La Calderera, Esquerra Independentista del Camp, etc.) i es va fer una explicació del funcionament assembleari de la candidatura. També es va detallar el funcionament: informar, formar, participar i proposar sobre tots els temes cabdals de la societat riudomenca; així com les expectatives d'aquest nou grup polític: transparència, canvi de percepció política, oposició crítica, etc. Els iniciadors de la CUP a Riudoms van presentar tot un seguit de propostes i debats en tots els àmbits: política, drets socials, territori i medi ambient, promoció local, cultura, etc.

Els assistents, fins a una seixantena, van escoltar amb atenció la presentació, i al final de l'acte van fer preguntes, van oferir consells i van felicitar i animar al grup promotor.

 

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.