Oriol Vidal (PP): "A la façana de l’Ajuntament hauria d’onejar la bandera espanyola perquè ho dicta la Constitució"

El Partit Popular no ha obtingut representació en les dues últimes eleccions a Riudoms. Aquesta vegada, la llista dels populars està encapçalada pel jove Oriol Vidal, nascut el 1994. Ha viscut sempre a Riudoms, però actualment resideix a Reus. Estudiant del curs d'accés al grau superior de Finances. És militant del PP des de fa dos anys i creu que "si estàs en un partit polític, o ho dones tot o no ho dones, malgrat els riscos". Es presenta com a alcaldable perquè creu que tots els partits han de tenir representació.

Alcaldables-01.jpg
Alcaldables-01.jpg
Què l'ha motivat a presentar-se pel PP a Riudoms?

És una bona experiència, que et diguin si vols ser el candidat del partit a Riudoms. Cadascú ha de defensar les seves idees, i què millor que ser el representat del teu partit al teu municipi.

Com veu el Riudoms actual?

Una mica chapado a la antigua. Crec que s’hauria de modernitzar i obrir més. Tenim actius com Gaudí, la coca en recapte o l'avellana que hauríem d’explotar més. Per exemple, Reus ha fet la marca VermutReus i l'està fent internacional. Hauríem de potenciar molt més allò que tenim: al municipi, a la comarca, a la província, a Catalunya i a la resta d’Espanya, si es pot.

Com han confeccionat la llista electoral?

Ha estat molt complicat. El PP està passant per un període difícil: hi ha votants a Riudoms, però poca gent que vulgui donar la cara en política avui dia. La gent creu que el PP és molt conservador, tot i que també és liberal: som centre-dreta, com Convergència i Unió. La diferència és que CiU és català i el PP és espanyol. Som el partit de Rato, Gürtel, Bárcenas... I jo comprenc que la gent no vulgui ser visible, sobretot en el període que estem vivint, on la independència és al centre del debat.

Per què no veiem a ningú que sigui de Riudoms a la llista?

No hi ha ningú de Riudoms. A les eleccions europees vam ser tercera força al poble, a les municipals passades vam obtenir 142 vots; per tant, de votants n’hi ha, però falta gent que vulgui donar la cara. Però ser el representant del meu partit en una localitat que és meva i ha estat meva durant molt de temps és un orgull.

Perquè creu que a Riudoms el PP ha perdut tota la representació en l’espectre polític?

Abans al capdavant del PP hi havia el Junivart, que va donar suport públicament al dret a decidir. Aquí la vam cagar: si el PP té una cosa clara és que no és independentista. La gent del PP que el va votar es va sentir defraudada. I també és obvi que la imatge del partit ara no és bona. Hem fet coses malament i no les hem reconegut. Tenim majoria absoluta i no l’estem aprofitant. Surten molts casos de corrupció, però no només això: és una crisi d’ètica i moral que afecta tots els partits. I crec que és una autèntica llàstima.

Què li sembla que Riudoms estigui dins l’Associació de Municipis per la Independència?

Com a no independentista no ho veig bé, però és cert que si els veïns de Riudoms van votar els partits sobiranistes perquè fossin al Ple de l’Ajuntament no hi tinc res a dir, és democràcia. Si la majoria del ple és independentista és normal que es faci això. Jo no ho veig bé, però ho he de respectar, de la mateixa manera que vull que respectin el meu pensament.

Què proposa el PP per aquesta legislatura?

Fotografia: Carles Viñuales
Fotografia: Carles Viñuales


Faria complir la llei de banderes. A l’entrada del poble i a la façana de l’Ajuntament hi hauria d’onejar la bandera espanyola, perquè ho dicta la Constitució. Si hi ha lleis, s’han de respectar. Un altre tema és el problema de les pluges: sempre s’inunda la zona de la Urbanització. S’ha de mirar el clavegueram i els desguassos, i netejar les rieres, ja sigui a través de la brigada municipal o de l’Agència Catalana de l’Aigua. També s'ha de millorar l'enllumenat, hi ha problemes sovint perquè se’n va l’electricitat.

I en qüestions econòmiques?

S’haurien de baixar els impostos de brosses i contribucions. També fomentar la formació professional a les aules i el contacte amb les empreses. L’Ajuntament s’hauria d’involucrar molt més en els joves, perquè som el futur del poble. Amb els emprenedors també: reduir impostos perquè vinguin al poble a crear el seu negoci. Finalment, donar suport a campanyes de promoció i associacions al comerç de proximitat, lligat amb la promoció de la marca Riudoms. I a les entitats, perquè tenen un rol fonamental.

porra ppLa immigració és un tema que el PP tracta sovint als municipis. Què proposen?

Ha de ser legal, ordenada i integrada. No obligaria a treure vel, perquè això va en contra de les llibertats, però sí que es respectin els nostres costums i tradicions. Penso que en una institució pública com l’Ajuntament no s’hi hauria de poder entrar amb la cara tapada.

Com s'imagina el Riudoms del 2019?

M’agradaria que fos un poble més obert, perquè nosaltres mateixos ens estem posant barreres. Si volem cridar l’atenció hem de ser oberts, complir la llei, que qualsevol persona s’hi pugui sentir acollida, que es potenciï més la part promocional, i amb un Ajuntament que ajudi molt més les entitats. Tenim molt a explotar i no ho valorem. I no només que això ho faci el PP: tot allò que sigui bo pel ciutadà ha de rebre suport, és igual si ho proposa el PP, CiU o la CUP.

 

Aquesta és l'entrevista publicada a L'Om, Revista de Riudoms, número 521 Abril-Maig.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.