Elsa Artadi: “Riudoms esdevé un clar exemple del que és Catalunya”

La consellera de Presidència i portaveu del Govern va fer una visita a diferents contrades de les comarques de Tarragona.

Xavier Solé Salvat

Fotografia de la visita a les escales de l’Ajuntament (FOTO: Xavier Solé)
Fotografia de la visita a les escales de l’Ajuntament (FOTO: Xavier Solé)

Dijous passat, 12 de juliol, poc després del migdia i sota un sol de justícia va arribar a Riudoms la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi. Acompanyada pel secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, va ser rebuda a la plaça de l’Om per l’alcalde Josep M. Cruset i per diferents regidors i regidores del consistori, així com per altres autoritats locals. La seva presència al nostre poble va formar part de la visita territorial que Artadi va fer el mateix dia a diferents indrets de les comarques tarragonines. Un nombrós grup de riudomencs i riudomenques va donar la benvinguda a la consellera, com per exemple, els avis i àvies per la independència i membres de RxI-ANC.

Abans de pujar a l’Ajuntament, l’alcalde va mostrar un dels edificis de la plaça de l’Om a Elsa Artadi, ja que té una vinculació emocional amb ella: es tracta de la casa pairal dels avantpassats de la família de la seva actual parella, Heribert Padrol. Un cop al Saló de Plens del consistori, l’alcalde va agraïr la seva visita i va fer un breu repàs històric dels diversos personatges exposats a la sala. Per la seva banda, Artadi, es va mostrar molt contenta de conèixer el poble per la implicació que li suposa, com hem comentat. Alhora, es va mostrar molt amant de la coca de recapte de Riudoms. La consellera va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament i va ressaltar un singular detall del Saló de Plens. I és que en l’actual situació política excepcional que viu el nostre país, la sala és presidida per dues fotografies —en lloc d’una— dels presidents de la Generalitat, tant de Quim Torra com de Carles Puigdemont. Després de conèixer de primera mà la realitat local, Artadi va manifestar que “Riudoms esdevé un clar exemple del que és Catalunya avui dia”.

Tot seguit, va fer una visita al Casal Riudomenc on se li van mostrar les diferents parts de l’edifici: la llar de jubilats, la sala polivalent o el teatre. La remodelació de l’edifici es va fer amb l’ajut del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). És per això que es va incloure a la visita, igual que en el cas de la biblioteca municipal —construïda amb ajuts del Pla d’Obres i Serveis de Catalunya— que va ser la darrera etapa de la jornada. Aquest fons finança actuacions adreçades a promoure el creixement i l’ocupació com també la cooperació territorial amb l’objectiu de reforçar la cohesió econòmica, social i territorial corregint els principals desequilibris regionals de la UE.

A la tarda Elsa Artadi també va anar l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), on va visitar l’espai interpretatiu neolític entorn de la Cova de la Font Major, i a Vila-rodona (Alt Camp) per tal de visitar el Projecte Dinamitzador Econòmic i Urbanístic del nucli antic del municipi.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.