Els veïns que hagin fet una dació en pagament no s’hauran de preocupar per la "Plusvàlua"

S’atorgarà una subvenció per valor de l’Impost per l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana als riudomencs que hagin cedit la seva llar al banc en no poder pagar la hipoteca.

Arnau Castro

Periodista

p_om.jpg
p_om.jpg
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)


“És injust que algú que no pot fer front a una hipoteca i acabi fent una dació en pagament de la seva vivenda encara hagi de pagar la "Plusvàlua”, ha dit l’alcalde del poble, Josep Maria Cruset. Partint d’aquest argument, l’ajuntament de Riudoms ha decidit atorgar una subvenció a aquells veïns que hagin hagut de cedir la seva vivenda al banc –o que se’ls hagi forçat a abandonar-la- en no poder fer front a l’hipoteca. Aquest subsidi seria proporcional a l’impost per l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua) de cada particular, aconseguint que els veïns que es troben en aquesta situació no hagin de preocupar-se per realitzar aquest pagament. La proposta es va tirar endavant amb el vot a favor dels 12 regidors presents al ple municipal.

En el mateix acte es va acordar demanar al departament d’ensenyament la cessió de la planta baixa de les Escoles Velles per tal de poder-ne donar un nou ús quan l’escola Cavaller Arnau faci el trasllat al nou centre. En les anteriors ocasions que s’havia reclamaet el mateix, el departament no havia cedit.

 

Defensa del model educatiu i rebuig a la LOMCE

En el punt de mocions, l’ajuntament va aprovar una rebutja conjunta i total a la nova llei educativa presentada pel ministre Wert, la LOMCE. Es va decretar considerar persona non grata al ministre, així com la Delegada del Govern, Maria de los Llanos de Luna, per l’entrega de diplomes als ex-membres de la “División Azul”. En relació amb la llengua, els regidors també van criticar la decisió del Govern d’Aragó d’anomenar LAPAO el català de la franja, considerant-ho un “atac frontal a la llengua catalana amb motius purament polítics”. L’ajuntament també va votar una moció en contra de la suspensió de la declaració de Catalunya com a òrgan sobirà i va demanar, a petició d’ERC, la supressió de la delegació  i subdelegació del Govern espanyol a Catalunya.

A més a més, a proposta del PSC, es va aprovar una moció en relació a la llibertat de la decisió de les dones davant l’avortament, condemnant la reforma de la llei d’avortament presentada pel Govern Espanyol.

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.