Finalitzat

Esquerra guanya les eleccions amb majoria absoluta

Consulta els resultats i les reaccions a aquest canvi històric a l'Ajuntament de Riudoms.

La jornada electoral minut a minut

Sergi Pedret i Isabel Gómez asseguren que els propers quatre anys treballaran "per tenir el millor Riudoms possible"

Els co-candidats de Junts, Sergi Pedret i Isabel Gómez, agraeixen a tots els riudomencs que han anat a votar, i especialment als 1.279 que han confiat en la seva formació. Asseguren que els propers quatre anys, treballaran "de valent" pel bé del poble: "Treballarem per tenir el millor Riudoms possible".

Pedret i Gómez es mostren "orgullosos de l'equip i de les persones del partit que han fet aquesta campanya". Remarquen que el seu projecte significava la idea de "continuïtat i experiència de govern", però incorporant un punt de "canvi, innovació i diferència".

"Per 100 vots el poble ha escollit un altre tipus de canvi", expliquen. Els dos candidats donen l'enhorabona a Esquerra pel seu resultat històric i per la feina feta durant la campanya.

L'actual alcalde, Sergi Pedret, declara: "Com a alcalde em poso a disposició del Ricard, qui serà nou alcalde de Riudoms, per facilitar l'intercanvi de poders i el traspàs d'alcaldia, per fer-ho el més àgil i senzill possible".

Ricard Gili qualifica el resultat com a "històric"

L'alcaldable d'Esquerra, Ricard Gili, valora el resultat com a "històric", tant per la seva formació com per Riudoms: "Mai cap força havia guanyat amb majoria absoluta que no hagués estat de l'espai polític que representen les sigles de Convergència i Unió o Junts per Riudoms".

Gili es mostra molt content pel suport rebut, que fa un temps no s'haurien imaginat "ni en el millor dels somnis". Assegura que la victòria els afegeix un "plus de responsabilitat" a l'hora de governar, ja que són conscients que els suports que han rebut "vénen de sensibilitats diverses".

El guanyador de les eleccions afegeix que el resultat és fruit "de la feina feta", no de la casualitat: "Hem pencat molt, la gent ho ha vist i ens ha fet confiança".

Esquerra celebra la victòria al seu local

Un centenar de persones es congreguen davant de la seu d'Esquerra a la plaça dels Gegants. El cap de llista de la candidatura, Ricard Gili, dirigeix unes paraules a simpatitzants i membres de la llista.

Celebració de Junts davant del seu local
Celebració de Junts davant del seu local

Esquerra guanya les eleccions a Riudoms amb majoria absoluta

Canvi històric a l'Ajuntament de Riudoms. Esquerra aconsegueix la victòria a les eleccions municipals amb majoria absoluta per primera vegada des del restabliment de la democràcia.

Dels 13 regidors del plenari, Esquerra n'aconsegueix 7, mentre que Junts es queda amb 6 regidors. PSC i PP queden fora del plenari.

A les eleccions de 2019, Junts va obtenir la victòria i 7 regidors, Esquerra 4, la CUP 1 i PSC 1.

En número de vots, Esquerra ha obtingut 1.386 vots, mentre que el 2019 en va tenir 918. Junts ha rebut 1.279 vots, i en les anteriors eleccions en va tenir 1.628. Al PSC l'han votat 155 persones, i el 2019 van ser 281. El PP ha rebut 146 vots, mentre que en els comicis anteriors no va presentar candidatura.

Segueix l'escrutini en directe

A partir d'ara, segueix l'escrutini en directe a través de la nostra web a l'enllaç següent: https://eleccions.femsafareig.cat/

jornada electoral Mesa de trabajo 1

Les dades finals de participació baixen a Riudoms

A Riudoms les dades de participació es tanquen amb una baixada respecte 2019: aquest 2023 han votat 3.118 persones, un 62,72% del cens. El 2019 van votar 3.339 persones, un 70,74%.

A partir de les 21h, podràs seguir els resultats en directe a la nostra web.

Tanca el col·legi electoral a Riudoms

A les 20h tanca el col·legi electoral a Riudoms. Voten els membres de les meses i, en poca estona, començarà l'escrutini.

Baixa més de quatre punts la participació a Riudoms

A les 18h s'han conegut les segones dades oficials de participació. Fins aquesta hora han votat el 51,76% dels electors (2.573 persones).

El 2019 en aquesta hora havia votat un 55,93% del cens (2.640 persones).

Baixa lleugerament la participació a Riudoms

Les primeres dades oficials de participació a Riudoms indiquen que fins a les 14h han votat el 38,68% dels electors a Riudoms (1.923 persones).

La participació, doncs, ha baixat lleugerament respecte 2019, quan a la mateixa hora havien votat 1.928 persones: un 40,84% del cens.

Vota Sergi Pedret, de Junts per Riudoms

L'últim alcaldable a votar ha estat Sergi Pedret, co-candidat de Junts per Riudoms. Ho ha fet cap a 3/4 de 2 del migdia acompanyat de la seva família.

Sergi Pedret
Sergi Pedret

Vota Isabel Gómez, co-candidata de Junts

La co-candidata a l'alcaldia per Junts per Riudoms, Isabel Gómez, també ha votat a la mesa corresponent. Ho ha fet acompanyada d'una part de la candidatura i apoderats del partit.

Isabel Gómez
Isabel Gómez

Eudald Ferraté, del PP, és el tercer en votar

Poca estona després vota l'alcaldable pel PP, Eudald Ferraté.

Tothom vota avui al mateix recinte, al gimnàs de l'Escola Beat Bonaventura.

P1129350
Eudald Ferraté

Vota Ricard Gili, d'Esquerra

El segon en votar ha estat Ricard Gili, d'Esquerra, acompanyat també de gran part de l'equip de la llista republicana.

Ricard Gili
Ricard Gili

Vota Carmen Colado, alcaldable pel PSC

Poca estona després de l'obertura del col·legi electoral, a les 9h, han començat a arribar els membres de les diferents candidatures i apoderats. També han votat la majoria d'alcaldables.

La primera candidata en votar ha estat la Carmen Colado, del PSC, acompanyada de la número 2 i el número 3 de la llista socialista.

Carmen Colado
Carmen Colado

COMENÇA LA JORNADA ELECTORAL

A les 9 s'ha obert el col·legi electoral i han començat les votacions. Aquest any, per primera vegada, tots els votants estan convocats al mateix espai: al gimnàs de l'Escola Beat Bonaventura.

WhatsApp Image 2023 05 28 at 09.45.28

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.