El resultat de les eleccions, pendent de la validesa d'un vot

Elena Domingo

Periodista

recompte-riudoms.jpg
recompte-riudoms.jpg
recompte riudoms
recompte riudoms


El passat 24 de maig, CiU Riudoms va guanyar les eleccions i va obtenir un total de 9 regidors, mentre que la CUP i ERC-Avancem-AM es van situar com a segona i tercera força respectivament, amb 2 regidors cadascuna. Després de l'escrutini, CiU va demanar la revisió d'una sèrie de vots nuls amb els quals hi havia discrepància i que els permetrien obtenir 10 regidors en detriment d'ERC-Avancem-AM, que en perdria un i es quedaria només amb Jordi Ortiz com a regidor. La revisió es troba en aquests moments a mans de la Junta Electoral Central de Madrid.

Durant els dies posteriors a les eleccions, la Junta Electoral de Tarragona va fer la primera revisió de les butlletes, i en va determinar 4 com a vots vàlids per Convergència i Unió. ERC-Avancem-AM va presentar un recurs contra aquests vots, i en la segona revisió, la Junta en va mantenir 3 com a correctes i en va declarar un com a nul. D'aquest vot dependria que CiU obtingués 10 regidors o continués amb 9.

Després d'aquest segon veredicte, CiU Riudoms va demanar que ho revisés la Junta Electoral Central de Madrid. En aquests moments, la decisió es troba pendent de resoldre.

La formació del govern

Tot i que la decisió es coneixerà en els propers dies, aquesta revisió no endarrerirà el procés de formació del nou plenari municipal. L'Ajuntament de Riudoms es podrà constituir 20 dies després de les eleccions, el 13 de juny, com la resta d'ajuntaments.

Des de CiU Riudoms asseguren que la petició de revisar els vots nuls respon a la voluntat de la formació de defensar el dret d'uns ciutadans de Riudoms que van votar a favor de Convergència i Unió. "Aquesta és una qüestió fonamental ja que les nostres peticions a la Junta Electoral no van pas en contra de donar per vàlid el vot d'una altra opció política, sinó tot el contrari, les nostres peticions demanen que es respecti la voluntat fonamental dels ciutadans que van emetre el seu vot amb la butlleta de Convergència i Unió i que ERC vol deixar sense efecte.", assegura Josep Maria Cruset.

Des d'ERC-Avancem-AM expliquen que la situació encara no està resolta, i que no es posicionaran fins que no hi hagi una resolució definitiva.

 

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.