El Ple Municipal aprova la reforma de la Llar de Jubilats

L’últim Ple Municipal, celebrat el passat 6 de febrer, va aprovar la reforma i finalització de la nova Llar de Jubilats.

Emplaçament de la Nova Llar de Jubilats, per l'accés del Carrer Sant Pere (FOTO: Jesús Torres)
Emplaçament de la Nova Llar de Jubilats, per l'accés del Carrer Sant Pere (FOTO: Jesús Torres)
En el darrer Ple Ordinari del passat dijous 6 de febrer es van tractar diversos temes sobre la política riudomenca. En el caire cultural, el govern municipal va informar al Ple sobre la resolució del Departament de Governació i Relacions Institucionals en la que es dona conformitat a l’adopció de la bandera del municipi de Riudoms, d’acord amb el disseny que en el seu moment, i també en Sessió Plenària, va ser aprovat per unanimitat. Sobre la hisenda pública, l'Ajuntament ha explicat mitjançant el regidor d'Informació Eudald Salvat, que "tal i com van explicar al Ple, l’Ajuntament havia donat compliment als requisits d’informació econòmica establerts pel Ministerio de Hacienda i constatava que tots els indicadors eren favorables i que es complien els requisits establerts per aquesta administració tal de comptar amb una bona situació econòmica". L'Ajuntament de Riudoms, també va aprovar com a punt urgent, l'entrada de Riudoms a l'agrupació Inter Baix Camp, després de tres anys de no formar-ne part, i què permetrà gaudir d'intercanvis culturals a els principals centres educatius i entitats riudomenques.

Emplaçament de la Nova Llar de Jubilats, per l'accés del Carrer Sant Pere (FOTO: Jesús Torres)
Emplaçament de la Nova Llar de Jubilats, per l'accés del Carrer Sant Pere (FOTO: Jesús Torres)


També es va sotmetre a aprovació l'encàrrec a l’EPE Riudoms Gestió per l’execució de les obres de reforma interior i finalització de la Llar dels jubilats, situada a la planta baixa del Casal Riudomenc. Tot i que aquest punt va ser aprovat per unanimitat, el portaveu del grup municipal ERC-AM Francesc X. Làzaro explica que  "tot i valorar positivament aquest encàrrec, aquest havia estat oblidat per l'equip de govern des del 28 d'octubre de 2010, quan ja va ser aprovat en el Ple de l'Ajuntament". La represa d'aquestes obres, segons els republicans, estaria feta "amb una finalitat electoralista" perquè es recupera a poc més d'un any de les properes eleccions municipals i que "fins i tot, una part dels usuaris jubilats de la Llar es mostren reticents al canvi de lloc".

En el terreny d'equipaments, es va aprovar per unanimitat el conveni definitiu amb la Federació Catalana de Futbol per a l’execució del seu centre de tecnificació. Sobre aquesta aprovació, el portaveu del grup muncipal del PSC, Marcel·lí Garriga, apunta que "es tracta d'una gran inversió amb diners que no provenen de l'administració pública" i que "les entitats del futbol són les que sempre han lluitat per tenir unes instal·lacions en condicions i és per aquest motiu que la federació s'ha fixat en Riudoms". En aquest àmbit, el portaveu republicà, explica que valoren positivament l'acord tot i que no estan d'acord en l'aplicació de la clàusula novena del conveni "que parla de la confidencialitat entre les parts i que no permetria a la resta de regidors de la corporació estar informats puntualment de l'evolució de les obres". Làzaro explica d'aquest conveni que "porta una sorpresa i és que per la clàusula cinquena, l’Ajuntament de Riudoms es compromet a cedir l’ús de les instal·lacions i dels serveis que integren els camps de futbol de Riudoms, per un període de 50 anys, en contra del 15 anys que des de l’equip de govern estaven dient a les entitats".

En quant al terreny de les mocions, el grup municipal d'ERC-AM va presentar-ne fins a tres. Per unanimitat es van aprovar la moció de suport a l'arribada de les emissions de Catalunya Ràdio i TV3 al País Valencià i la moció per una política activa envers els habitatges desocupats del municipi. En quant a la moció en defensa del dret a decidir de les dones sobre el seu embaràs, aquesta es va votar individualment pels regidors del consistori i va ser aprovada amb deu vots a favor i amb l'abstenció d'un regidor del grup de CiU.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.