El Ple decideix que l'estelada no estarà present al balcó de l'Ajuntament

El passat dia 2 d'Agost va tenir lloc el Ple de l'Ajuntament, cal recordar que des de fa uns mesos, es va decidir que les sessions plenàries tindrien una periodicitat de dos mesos.

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)


Pel que fa a les mocions presentades, el grup municipal d’Esquerra-AM va presentar sis mocions per aquest ple sobre temes relacionats amb l’actualitat social i econòmica. Va presentar propostes relacionades amb la sanitat gratuïta, la defensa de la unitat lingüística catalana i suport al Correllengua, la defensa de l’autonomia local i nacional arran dels darrers decrets involucionistes de l’estat espanyol, el rebuig a la liberalització d’horaris d’establiments comercials, la defensa del dret a les dones a decidir la interrupció de l’embaràs i una moció per penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament des de Sant Joan fins l’11 de setembre.

Tot i presentar sis mocions, finalment només una va ser debatuda en el Ple Municipal, la moció de l'estelada. Les mocions  sobre el sistema sanitari i la unitat de la llengua van ser desestimades i enviades a les regidories delegades de cada àrea,  mentre que les altres tres van ser desestimades ja que segons l'Òrgan de Govern aquestes van ser presentades al registre més tard de la convocatòria del Ple Municipal, tot i que aquesta no fos coneguda pels regidors fins dies més tard. Xavi Làzaro , en canvi, afirma que aquestes mocions van ser presentades el dia abans de l'enviament de la convocatòria del Ple i creu que haurien d'haver estat acceptades, tot i així es mostra prudent i creu que seran acceptades pel proper plenari.

Sobre la moció de l'estelada, el regidor d’Esquerra, Xavi Làzaro, que ja va presentar fa uns mesos la moció de l’Associació de Municipis per la Independència, va fer una petita esmena per tal que s’aprovi la col.locació de l’estelada durant tot l’any i fins que Catalunya no sigui independent. Aquesta moció va ser desestimada degut a l'abstenció del PSC i els vots en contra de CiU.
Convocades també les Juntes de les empreses municipals Riudoms Gestió i Riudoms Serveis

Els regidors de l’Ajuntament també van ser convocats per aprovar els comptes de l’exercici 2011 referents a les empreses municipals.

Segons Xavi Làzaro, és dóna la circumstància que la convocatòria s’ha realitzat bastant més tard del que tocaria ja que el Consell d’Administració(formada per regidors del Govern) formula els comptes i la Junta General(formada per tots els regidors de l'Ajuntament)  ha d’aprovar els comptes abans del 30 de juny.

Segons Làzaro, el fet de no presentar-se dins del terminis establert que fixa la llei, no és nou a l’Ajuntament de Riudoms, i recorda que ara fa un any Riudoms va sortir als diaris com un dels tres municipis del Baix Camp que tres mesos més tard del que tocava encara no havia enviat la liquidació del pressupost de l’exercici 2010.  Làzaro afirma que aquesta incidència també s’està donant amb la Comissió Especial de Comptes, un òrgan especial de l’Ajuntament que serveix per aprovar la liquidació del pressupost i que la normativa marca que s’ha de convocar abans de l’1 de juny de cada any.

Doncs bé, transcorreguts més de dos mesos des de la data màxima per realitzar-la, encara no s’ha convocat, la qual cosa significa que no es pugui conèixer la situació econòmica real de l’Ajuntament, afirma el regidor d'ERC-AM.

 

Podeu llegir les mocions presentades pel grup d'ERC-AM clicant aquí.

FemSafareig.cat es va posar en contacte amb tots els grups polítics per tenir les respectives valoracions sobre la sessió plenària i les mocions presentades. Tot i així, només el grup ERC-AM va cedir informació a aquest portal.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.