El Ple d'avui no declararà Riudoms territori català lliure

La moció fou presentada conjuntament per CiU i ERC però finalment no consta a l'ordre del dia.

Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: Gilbert Molons)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: FemSafareig.cat)
Ajuntament de Riudoms (FOTO: FemSafareig.cat)


Els grups municipals d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU) havien presentat una moció per tal de que el Ple Municipal decidís declarar Riudoms territori català lliure. En cas d'aprovar-se, Riudoms es regiria per les lleis de l'estat espanyol a l'espera que el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat dictessin les lleis d'una Catalunya independent.

Finalment aquesta moció no consta en el decret de l'alcalde que fixa l'ordre del dia del Ple Municipal basant-se en un informe de la secretària municipal que diu que l'Ajuntament no és competent per resoldre-ho. Així doncs Riudoms encara no formarà part de la llista de més de 95 municipis del Principat de Catalunya que són territori català lliure. Sí que ho són, del voltant, les Borges del Camp, Montblanc o Valls.

Altres mocions del mes d'octubre que fan referència al moment polític nacional actual són donar suport al Parlament de Catalunya i a les seves reivindicacions nacionals, i van ser presentades pels tres grups presents al Ple. En una nota de premsa ERC assegura que aquesta moció ha estat denegada i en canvi CiU, en una altra nota de premsa, diu que serà sotmesa al Ple.

En un comunicat ERC diu que l'Ajuntament de Riudoms "ve patint una irregularitat en l'admissió de mocions al Ple que frega l'arbitrerietat". Pel partit republicà aquest fet ja es donava en la legislatura anterior i posa com exemple que es dongui compte a la liquidació del pressupost municipal sense haver-se celebrat la Comissió Especial de Comptes obligtòria, que asseguren que no s'ha convocat mai.

D'altra banda, CiU diu que en el moment de rebre la notícia que la moció de declaració de Riudoms com a territori català lliure no passaria pel Ple es va posar en contacte amb ERC, però no va obtenir cap resposta. Pel grup convergent els republicans estan convertint un "fet administratiu en una polèmica política per obtenir rèdit electoral".

Finalment ERC fa una crida als riudomencs i riudomenques a assistir al Ple Municipal perquè l'alcalde podria incloure de forma verbal un punt en l'ordre del dia i la votació d'aquest amb el suport dels regidors, tal i com li permet la llei.

Podeu llegir les dues notes de premsa clicant aquí:

Nota de premsa ERC
Nota de premsa CiU

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.