El Ple aprova mocions a favor de la transparència a les administracions locals i de la sobirania fiscal

El Ple Municipal del mes d’abril ha començat amb l’anunci de l’alcalde Josep Maria Cruset que els pressupostos municipals, que van ser aprovats en Ple, segueixen el recorregut previst i ja compten amb l'aprovació del govern central.

Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)
Façana de l'Ajuntament (FOTO: Cedida)


Després s’ha fet la votació de les mocions presentades pels grups municipals presents al Ple Municipal. Tot i que se n'han presentat quatre, només tres han passat pel Ple. Una d'elles, per declarar Catalunya lliure de retallades, s'ha considerat que no s'adequa a les competències del Ple.

La  primera de les mocions votades ha estat presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), reclamant la sobirania fiscal de Catalunya. Finalment aquesta moció ha decaigut perquè la segona, presentada i votada a favor conjuntament per Convergència i Unió (CiU), ERC i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), fa referència al mateix tema però més adequada a la legalitat. Segons l’alcalde, la segona moció recull els acords de l’última assemblea de l’Associació de Municipis per la Independència, perquè s’especifica que s’exerceixi la sobirania fiscal quan sigui possible i que tots els municipis catalans actuïn en bloc, un fet que el regidor d'ERC, Francesc Xavier Làzaro, ha reconegut. El regidor del PSC, Marcel·lí Garriga, ha afegit que aquesta moció es presenta per demanar un tracte fiscal just pels catalans.

L'última moció que s'ha votat és la referent a defensar la transparència de les institucions municipals. Aquesta moció ha estat presentada conjuntament pels tres grups polítics, que han coincidit en la defensa de l’honestedat de les administracions locals.

Precs i preguntes

El Ple Municipal ha acabat amb el torn de precs i preguntes. El regidor Làzaro (ERC) ha exposat dues qüestions que alguns riudomencs li han fet arribar. La primera ha estat perquè el sortidor de la Plaça de l’Església no funciona. L'alcalde, Josep Maria Cruset, ha respost que només en funciona un, que es posa en funcionament els caps de setmana i en dies festius, perquè els altres no s’ajusten a la legalitat vigent. El regidor d'ERC també ha preguntat perquè no s’ha acabat la millora d'una zona a l’entrada del Molí del Marc (prop la caseta de FECSA). L'alcalde ha contestat que aquesta àrea queda afectada per l’urbanització de l’Hort del Coques i que s’espera que en els propers mesos els promotors ho acabin d'arreglar.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.