El 9N escalfa motors a Riudoms

En les darreres setmanes,  el Govern de la Generalitat ha fet accions per dur a terme el procés participatiu del proper 9 de novembre. A Riudoms, a nivell de mobilització, Riudoms per la Independència ha fet diverses activitats.

Jesús Torres

Vitivinicultor

tacar-de-groc.jpg
tacar-de-groc.jpg
El passat divendres 25 d'octubre van començar les accions de Riudoms per la Independència, que és l'assemblea local de l'Assemblea Nacional Catalana, quan un nombrós grup de voluntaris va dur a terme la campanya #PaísGroc. Aquesta campanya, consistent en decorar de color groc elements urbanístics, busca "demostrar l'àmplia mobilització a favor de la consulta". A Riudoms, molts arbres, fanals i alguns monuments, van ser decorats amb plàstic groc. El dissabte 26 d'octubre, va tenir lloc l'últim dia de la GigaEnquesta, on diversos equips de voluntaris de l'Assemblea van anar fins a 500 llars riudomenques a fer preguntes relacionades amb el futur d'un Estat Català. Des de Riudoms per la Independència també es van repartir banderoles pels balcons així com es van facilitar pancartes per a que la Brigada Municipal les pengés a diferents accessos del poble. Alguns partits locals, com CiU i la CUP, han penjat propaganda electoral a les cartelleres municipals de la Plaça Petita i en d'altres indrets demanant la participació i el vot Sí Sí al procés participatiu. ERC, aquest passat diumenge, va fer una parada informativa sobre el procés a la Plaça de l'Església.

endema riudomsEls dos últims actes previs que ha organitzat RxI són una xerrada sobre les pensions i la projecció d'una pel·lícula. Aquest dijous 6, a partir de les 19:00, tindrà lloc a la Sala Multiús del Casal Riudomenc la conferència "El futur de les pensions", a càrrec de Jordi Romeva, de Jubilats per la Independència i del Cercle Català de Negocis. El divendres 7, es projectarà a partir de les 20:30 la pel·lícula L'Endemà és una pel·lícula documental catalana dirigida per Isona Passola. Aquesta pel·lícula, segons la seva directora "vol donar arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables, per boca de les figures nacionals i internacionals més informades, a través del mitjà cinematogràfic". La mateixa Isona Passola, després de la projecció, protagonitzarà un col·loqui.

Els actes de Riudoms per la Independència així com dels diversos partits polítics i entitats tenen previst promoure una àmplia participació en el procés constituent d'aquest diumenge 9 de novembre. Durant aquests dies, el local de campanya de l'ANC està obert per oferir butlletes de participació i informació als riudomencs. A Riudoms, com ja va explicar aquest mitjà, el centre de votació serà l'Institut Joan Guinjoan.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.