Convergència i Unió guanya les eleccions amb 9 regidors

Convergència i Unió (CiU)

grafics_xarxes-04.jpg
grafics_xarxes-04.jpg
ha guanyat les eleccions a Riudoms, amb un total de 2.051 vots i 9 regidors, revalidant així la majoria absoluta. CiU ha perdut uns 200 vots respecte 2011, quan va obtenir la confiança de 2.280 riudomencs i 11 regidors.

L'altre nom propi d'aquestes eleccions ha estat la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que en els seus primers comicis s'ha convertit en segona força amb 590 vots i 2 regidors, mentre que ERC- Avancem-AM s'ha situat com a tercera força amb un total de 411 vots i 2 regidors. A les eleccions de 2011, ERC i PSC es van presentar per separat, i van obtenir 1 regidor cadascun d'ells, i 375 i 268 vots, respectivament. El Partit Popular (PP) ha obtingut 102 vots (40 vots menys que el 2011), insuficients per aconseguir un regidor, i continuarà per tercera legislatura consecutiva sense representació a l'Ajuntament. A part, s'han comptabilitzat 48 vots en blanc i 45 nuls.

 

grafics_xarxes-04

En els propers quatre anys, doncs, els noms propis dels regidors que compondran el consistori seran Josep Maria Cruset Domènech (CiU), Xavier Gallego Seuba (CiU), Verònica Torres Ferrant (CiU), Maria Cros Torrents (CiU), Jordi Domingo Ferré (CiU), Carles Garcia Jardí (CiU), Montse Corts Vilaltella (CiU), Sergi Pedret Llauradó (CiU), Mireia Massó Ametller (CiU), Pere Campíñez Salas (CUP), Roser Torres Sanz (CUP), Jordi Ortiz Boria (ERC-Avancem-AM) i Marcel·lí Garriga Masdeu (ERC-Avancem-AM). D'aquests, 7 ho són per primera vegada, i 6 repeteixen com a regidors.

Una participació semblant a la de 2011

La jornada electoral s'ha desenvolupat amb total normalitat, i la participació total ha estat del 68,60%, una xifra lleugerament inferior al 68,82% que es va registrar a les eleccions municipals de l’any 2011. D'un cens de 4.733 persones, han votat 3.247.

CiU i CUP, els més satisfets amb els resultats

Josep Maria Cruset, que repetirà com a alcalde per tercera legislatura consecutiva, ha assegurat que Convergència i Unió està molt contenta dels resultats. "De fet és el segon millor resultat que hem fet al poble de Riudoms en la història de la democràcia, després del 2011", explica. Un altre factor que valoren positivament és que pocs vots els han separat del desè regidor. "Estem més a prop dels 10 que dels 8", assegura Cruset.

Precisamentun cop finalitzat el recompte CiU ha fet constar que alguns dels vots considerats nuls en alguna mesa podrien ser vàlids, i podrien fer decantar el resultat cap a 10 regidors pels convergents, 2 per la CUP i 1 per ERC-Avancem-AM. "S'ha deixat l'apunt fet, a l'espera de les valoracions posteriors per saber si es validen o no aquests vots", explica Cruset. La decisió definitiva es coneixerà en els propers dies.

Des de la CUP Riudoms també s'han mostrat molt contents dels resultats. "Han estat impressionants, immillorables. Per ser la primera vegada que ens presentàvem, no ens ho esperàvem.", explica Pere Campíñez. La principal fita de la formació era aconseguir representació a l'Ajuntament. "L'objectiu era un regidor, i no només l'hem aconseguit, sinó que l'hem doblat.", assegura.

ERC-Avancem-AM, en canvi, ha assegurat que tot i mantenir el mateix número de regidors s'esperava un volum de vots més alt. "El nostre objectiu era millorar, passar al tercer regidor o fins i tot al quart", explica Jordi Ortiz. La formació ha volgut felicitar a CiU per la victòria, i a la CUP per l'entrada com a segona força a l'Ajuntament, un fet que els pot haver restat vots. "La gent ha triat la CUP i per això ha entrat, això és la democràcia. Si us fixeu amb la resta de poblacions de Catalunya, en moltes també hi ha hagut aquest factor amb la CUP, per tant és normal que a Riudoms hagi passat", assegura.

Des del PP, Oriol Vidal ha assegurat que han estat uns mals resultats en comparació amb el 2011, però que la formació pot estar contenta perquè s'ha fet molta feina. "Ja m'ho esperava, però amb el poc marge de temps que hem tingut crec que s'ha fet tot el possible", assegura.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.