Consulta 2014, la nova proposta de l'Ajuntament de Riudoms

Aquest passat dimecres 6 d'agost l'Ajuntament de Riudoms va fer pública, mitjançant una carta a totes les cases del poble, la convocatòria de la Consulta 2014.

Jesús Torres

Vitivinicultor

consulta-2.jpg
consulta-2.jpg
Aquesta consulta de caràcter no vinculant tindrà lloc els dies de la fira de l'avellana, els dies 8, 9 i 10 d'agost, ja que s'habilitarà un espai dins de l'estand d'informació del recinte firal. Segons explica l'alcalde Josep M Cruset en la mateixa carta informativa "es tracta de facilitar un camí per conjsultar temes oberts i, en tot cas, canalitzar posteriorment des de l'Ajuntament de Riudoms la solució millor, escoltant a tothom".

Preguntes de la Consulta 2014
Preguntes de la Consulta 2014


I es que aquesta consulta reculll fins a 5 qüestions amb diverses opcions tancades de resposta. La Consulta 2014 pregunta als riudomencs sobre la possible peatonalització de la Plaça de l'Església, sobre la data de la festa del Beat Bonaventura, sobre l'emplaçament de les antenes de telèfonia mòbil al Casal Riudomenc, sobre la possible reconversió  del camp de futbol vell (C/ Sant Antoni) en una zona de patinatge o skate park i sobre l'habilitació d'espais públics dedicats als gossos.

Tal i com ha explicat el regidor d'informació Eudald Salvat "aquesta és una iniciativa emmarcada en les diferents actuacions que en els darrers anys es fan des de l'Ajuntament de Riudoms per a fomentar la participació ciutadana: des de la incorporació de nombrosos veïns en l'organització de tots els actes lúdics, festius i culturals de l'any, fins a l'ús de les noves tecnologies per fer arribar opinions, propostes i suggeriments al govern de l'Ajuntament". Sobre les preguntes de la consulta i la participació, Salvat comenta que "són sobre conceptes que en els pròxims mesos es poden adoptar decisions des de l'Ajuntament" i que l'important no és el percentatge de participació, ja que és un projecte nascut amb voluntat de repetir-se els propers anys.  La Consulta 2014 es realitzarà a la Fira de l'Avellana aprofitant l'assistència àmplia de veïns riudomencs i els seus resultats es faran públics a través dels canals d'informació de l'Ajuntament de Riudoms.

Altres partits polítics de Riudoms han mostrat la seva opinió envers la convocatòria d'aquesta consulta. Mentre el regidor d'ERC Francesc X. Lázaro ja va preguntar ahir 7 d'agost en el Ple Municipal aspectes sobre aquesta, l'Assemblea Local de la CUP Riudoms també va emetre ahir un comunicat de premsa mostrant la seva valoració.

El regidor republicà, en el torn de precs i preguntes del Ple Municipal, va preguntar perquè no s'havia tingut en compte a tots els regidors de l'Ajuntament, i no tan sols als de l'equip de govern, a l'hora de plantejar les preguntes i si no s'havia pensat en aprofitar l'ocasió per posar un punt de suggerències. A aquestes intervencions, l'Alcalde Josep M Cruset va respondre que "les preguntes les decideix l'Equip de Govern, perquè és qui té la responsabilitat d'executar l'acció de govern de l'Ajuntament" i "es fa en aquest format perquè tècnicament és el format necessari per una primera consulta d'aquest tipus". Josep M Cruset també va aprofitar per explicar que "els treballadors de l'Ajuntament de Riudoms validaran a nivell tècnic que les respostes són d'empadronats a Riudoms, per tal de garantir la confidencialitat de la participació".

La CUP Riudoms, mitjançant un comunicat en la seva pàgina web, ha plantejat diverses reflexions sobre aquesta convocatòria. Tot i que es valora positivament la consulta, es remarca que "la convocatòria d'una consulta amb tant sols 3 dies d'antel·lació es precipitada" i que és necessari "disposar i accedir a la informació relacionada, poder gaudir de debats previs i de les opinions de sectors implicats" per tal de contestar la Consulta. Des de la Candidatura d'Unitat Popular també es dubta de l'anonimat de les respostes i s'exigeix la creació d'un Reglament Orgànic Municpal (ROM) que " garanteixi i reguli les formes d'expressió, més enllà de convocatòries «esporàdiques» de consultes no vinculants".

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.