Constituït el nou Ple de l’Ajuntament de Riudoms

Avui, a les 12 del migdia, ha començat la constitució del nou Ple de l’Ajuntament de Riudoms, resultat de les eleccions del passat 26 de maig. Tal i com s’esperava, Sergi Pedret també ha estat escollit alcalde per la propera legislatura.

Elena Domingo

Periodista

Sessió de constitució del nou plenari (FOTO: Paula Montalvo)
Sessió de constitució del nou plenari (FOTO: Paula Montalvo)

Davant d’un saló de plens ple a vessar i nombrosos riudomencs col·locats a les escales, els tretze regidors han promès i jurat el càrrec. Els dotze regidors de formacions independentistes (Junts per Riudoms, Esquerra i la CUP), a més, han assegurat que feien la promesa sobre la Constitució i el Rei “per imperatiu legal”, i han afegit, també, el seu compromís “amb els valors de la República Catalana” i han explicat que continuaran treballant per la construcció d’una Catalunya lliure, sense presos polítics ni exiliats.

Els primers a prendre possessió del càrrec han estat Jordi Domingo Ferré de Junts per Riudoms i Enric Jódar Ciurana de la CUP, que han format part de la mesa d’edat. Després ho han fet la resta de regidors. De JxR, han promès el càrrec Sergi Pedret Llauradó, Núria Mas Folch, Inma Parra Hipólito, Judit Albesa Fontgivell, Josep Maria Bages Virgili i Verònica Torres Ferrant. D’Esquerra, Ricard Gili Ferré, Carme Cros Garrido, Maria Teresa Basora Gallisà i Arnau Salvat López. I del PSC, Jose Manuel Hernández Pérez.

Quan tots els regidors han pres possessió del càrrec, s’han fet les votacions per escollir l’alcaldia, en una urna i de manera secreta. Els resultats han anat segons el guió previst: Sergi Pedret, de Junts per Riudoms, ha obtingut set vots, Ricard Gili Ferré d’Esquerra, dos, i Enric Jódar Ciurana, un. A part, hi ha hagut un vot en blanc. Per tant, Sergi Pedret ha estat investit alcalde. Ho farà després d’haver ocupat el càrrec l’últim tram de la legislatura 2015-2019, després de la renúncia de Josep Maria Cruset.

Els torns de paraula finals han començat amb la intervenció de Jose Manuel Hernández del PSC, que ha agraït la confiança de tots els ciutadans que van votar la candidatura socialista el dia 26 de maig, i ha destacat l’avenç de les forces d’esquerres en les últimes eleccions municipals en comparació amb les anteriors.

Després ha estat el torn d’Enric Jódar de la CUP, que ha felicitat tots els càrrecs electes i ha destacat com, en els últims vuit anys, Convergència i Unió ha anat perdent la seva àmplia majoria de manera progressiva. També ha destacat que la CUP, des de l’oposició, vol “fer propostes” i participar d’espais de treball conjunt entre totes les formacions polítiques. “Ens mereixem aquest respecte. Els nostres votants se’l mereixen”, ha reclamat.

El següent a parlar ha estat Ricard Gili, el cap de llista d’Esquerra, que ha fet una crida als representants electes a no tenir por i a ser atrevits. També ha tornat a destacar un dels lemes principals de la formació republicana durant la campanya, el de sumar i establir formes més col·laboratives de gestionar el poder. Ha assegurat que des d’Esquerra no han vingut només a fiscalitzar la tasca de govern, sinó també “a fer propostes per portar Riudoms més enllà”.

Finalment, ha estat el torn de l’alcalde, Sergi Pedret, que ha destacat el compromís del seu govern per continuar avançant, i “treballar per a les persones i amb les persones”. Ha afirmat que seran constructius “per buscar punts de millora”, dialogants “per arribar a acords”, transparents “per obrir-se al poble”, flexibles “per adaptar-se a les realitats de cada moment” i fomentant el treball en equip “per escoltar tothom”.

Dels tretze regidors que formen el nou plenari, només tres repeteixen: Verònica Torres (JxR), Jordi Domingo (JxR) i Sergi Pedret (JxR). Per la primera, serà la seva cinquena legislatura, mentre que pels altres dos, la segona. El ple està format per set homes i sis dones.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.