El conseller d'Interior visita les obres de l'Avinguda del Primer d'Octubre

Joan Ignasi Elena anuncia en una roda de premsa des de Riudoms una nova línia de subvencions per a la millora i pacificació del trànsit en municipis petits.

Elena Domingo

Periodista

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb l'alcalde de Riudoms, Ricard Gili
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb l'alcalde de Riudoms, Ricard Gili

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat del director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, i de l'alcalde de Riudoms, Ricard Gili, va visitar divendres les obres de l'Avinguda del Primer d'Octubre. Unes actuacions que s'estan fent amb l'objectiu de millorar i pacificar el trànsit en zona escolar, i que s'han tirat endavant a través d'una línia de subvencions de 10 milions d'euros que el Servei Català de Trànsit va posar en marxa per a accions d'aquest tipus en municipis petits el 2022. En total, d'aquestes subvencions se n'han ha beneficiat 90 pobles i ciutats d’arreu de Catalunya.

Precisament durant la visita el conseller va anunciar una nova línia d'ajudes, del mateix import que l'anterior, per continuar subvencionant el 100% de l'import en obres de millora i pacificació del trànsit en municipis petits i mitjans. Elena va explicar que, tot i que la mortalitat en vies interurbanes ha anat disminuïnt en els últims anys, el repte és ara aconseguir que ho faci també en vies urbanes. Aquestes subvencions es donaran a municipis de menys de 50.000 habitants que desenvolupin actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent, impulsin la pacificació del trànsit i aconsegueixin una reducció de l’accidentalitat en l’entorn urbà.

L'alcalde de Riudoms, Ricard Gili, va assegurar que esperen "amb candeletes" la segona part del projecte, i que des de l'Ajuntament ja tenen clar que cal actuar sobre el carrer Baltasar de Toda i de Tàpies. Una via on hi ha ubicat l'Institut Joan Guinjoan, on hi passen estudiants i, segons l'alcalde, "s'hi corre massa".

Durant la seva visita, el conseller d'Interior també va explicar que ha baixar la sinistralitat a les carreteres en els últims anys, tot i que es manté el número de morts de motoristes. Elena va situar la moto com la primera de les preocupacions del seu departament, juntament amb les distraccions i el consum d'alcohol i drogues en conductors.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.