Alfred Bosch participa en un acte organitzat per Esquerra Riudoms

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, va participar dissabte passat, 4 de maig, en un acte organitzat per Esquerra Riudoms i va impartir la conferència “Catalunya al món”.

Conferència d’Alfred Bosch al Casal Riudomenc (FOTO: Cedida)
Conferència d’Alfred Bosch al Casal Riudomenc (FOTO: Cedida)

Bosch va ser presentat pel cap de llista d’Esquerra a Riudoms per a les properes eleccions municipals, Ricard Gili, qui va aprofitar per destacar els resultats que la formació republicana va obtenir al poble a les eleccions generals del 28 d’abril. Esquerra va guanyar per primer cop unes eleccions a Riudoms.

Gili va donar pas al conseller, que va agrair l’oportunitat d’explicar la tasca que fa, i que vol fer en el futur, el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya. Bosch va començar parlant del mandat de l’1 d’octubre, va assegurar que la classe política no va saber o no va poder aplicar-lo, i que és necessari “ser més forts” perquè no es torni a repetir. Ser més forts internament, que l’independentisme estigui present als pobles per millorar el benestar de les persones i que obtingui bons resultats electorals, com el d’Esquerra a les eleccions generals a Catalunya. Però també externament.

Alfred Bosch va explicar el “silenci” que es van trobar des del govern en intentar explicar el problema català al món, demanar una mediació internacional o reivindicar una solució democràtica al conflicte. “La feina va ser importantíssima però vam tenir només uns mesos, molt poc temps. I l’estat espanyol té una xarxa de contactes molt gran”, va assegurar. El conseller va afimar que, tot i que l’adversari és fort i està disposat a arribar “on sigui” per aconseguir que no es pugui decidir, l’independentisme també té les seves fortaleses. Des del Departament d’Acció Exterior, es treballa no per exigir que es reconegui una Catalunya independent de manera directa, sinó perquè s’entengui que s’estan vulnerant drets fonamentals com els dels represaliats i empresonats, o la llibertat d’expressió i manifestació. I que s’entengui que el conflicte català necessita una “solució democràtica”.

A part, va assegurar el conseller, la tasca del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència va més enllà, i que també es dedica a la internacionalització en l’àmbit de les relacions comercials, el turisme o la universitat. “No és només una cosa del procés”, va afirmar.

El conseller també va destacar la feina del candidat a Riudoms, Ricard Gili, que treballa ocupant un càrrec de confiança al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Bosch el va definir com a “capaç, treballador i una de les persones amb més talent que conec”. Durant la seva visita a Riudoms, també va poder conversar amb els Avis i Àvies per la Llibertat i amb membres de Riudoms per la Independència, i va saludar alguns membres de la Colla de Diables de Riudoms i de la Federació de Diables de Catalunya, coincidint amb la celebració del Concurs d’Enceses.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.