L'Ajuntament de Riudoms impulsa unes jornades per a productors i restauradors

Sota el títol ARRELEM s'han aplegat una trentena de professionals de diferents àmbits per fomentar la interacció directa entre els participants

Jesús Torres

Vitivinicultor

Presentació de Mas Florentí, projecte de Xavier Cabré (FOTO: Jesús Torres)
Presentació de Mas Florentí, projecte de Xavier Cabré (FOTO: Jesús Torres)

Aquestes jornada de networking, que ha tingut lloc aquest 21 d'octubre a les instalacions de les Escoles Velles, han estat impulsades per l'Ajuntament de Riudoms, el Consell Comarcal del Baix Camp i l’Associació d’Empreses d’Hostaleria de Tarragona (AEHT). La finalitat de la reunió ha sigut "facilitar el contacte directe entre productors i professionals de la restauració compromesos amb el producte de proximitat, fomentar la interacció directa entre els participants, donar a conèixer i mostrar el potencial dels productes del Baix Camp i potenciar l'ecosistema agro-gastronòmic local". Destacar que com va explicar l'organització, per primera vegada es feia una dinàmica com aquesta al Baix Camp, per mirar d'apropar a productors i restauradors i potenciar el producte del territori. 

WhatsApp Image 2025 10 22 at 14.42.12
Demostració gastronòmica, intervenció de Joan Crusells, Anna Moragas (regidora de Producte Local i Agricultura) i Jaume Bages (Estratègic.cat). (FOTO: Jesús Torres)

 

Una trentena de persones van participar en aquesta jornada, entre elaboradors de productes agroalimentaris com l'oli d'oliva, l'avellana, fruita o verdura i professionals de l'àmbit de la restauració. L'acte va començar amb una presentació per part de les institucions organitzadores i unes presentacions ràpides dels diferents participants. Acte seguit és van fer unes trobades dinàmiques per a posar en contacte els diferents agents participants. La jornada va acabar amb una demostració gastronòmica per part del xef Joan Pàmies (restaurant Celler Joan Pàmies) i del pagès Joan Crusells (germans Crusells) que mentre explicaven els seus respectius plats (una versió de "la patata i bajoca" i una cassoleta de tros) van anar generant un debat entre els participants sobre la situació de la pagesia i la restauració del territori. 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.