Mites electorals(II): Les enquestes

Si una eina està altament estesa i molt utilitzada en els mitjans de comunicació, aquesta és l'enquesta. Un instrument que teòricament ha de reflexar els pensaments generals de la societat sobre una temàtica concreta però que en període electoral podem considerar una autèntica arma de destrucció massiva, de destrucció de l'esperit crític.

Les enquestes electorals estan clarament pensades per tal de canviar la intenció de vot dels electors. Se'ns presenten les dades com un fet merament informatiu però alhora altament tendenciós. Només cal tenir en compte com els resultats varien segons el corrent polític que encarrega l'enquesta i la publica.

Ens bombardegen per torns, ara uns, ara els altres...ens intoxiquen amb percentatges, vots guanyats, vots perduts, majories i minories,etc...Saben que som un ramat i que les ovelles mai van soles. Que no suportaran formar part d'un conjunt de vots que es queden sense representació política al Parlament. Que no suportarem anar a dormir votant l'opció errònia, l'opció que no és majoritària.

Ho saben i ens manipulen, el tàndem vot útil enquestes ben utilitzat  abans de les eleccions pot fer decantar les balances. Serà llavors quan votarem una opció política a contracor, corrent el perill que ens defraudi. Serà llavors quan les falses enquestes es compliran, que ningú ho oblidi, gràcies a nosaltres.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.