Gala del centenari del futbol

EoVBKRuXEAE HKR

Col·lectiu feminista de Riudoms

Fa uns anys unes noies que jugaven unes 24 hores de futbol sala van decidir ampliar les hores d'entrenament i de partits a la pista i crear el primer equip femení de futbol sala de Riudoms.

Arribar fins aquí no va ser fàcil, ni per elles ni per la resta de dones del món de l'esport. De petites algunes ja vam haver de renunciar a jugar al pati de l'escola perquè pel fet de ser una nena no ens hi deixaven jugar o no ens escollien mai i havíem de jugar a una altra cosa.

Hem rebut crítiques per compartir afició de diferents disciplines, sembla que no ens pugui agradar igual xutar una pilota com ballar salsa o ballet clàssic i rebre certes etiquetes pel fet que ens agradi jugar a futbol. No ha sigut fàcil el camí d'arribar fins el que ha aconseguit avui dia al Club Deportiu Riudoms.

Ens sentim orgulloses d'haver pogut assistir a la celebració del centenari d'aquest club. Del que no ens en sentim tant és del paper que vam tenir en aquest acte.

Durant la celebració del centenari es va repetir nombroses vegades que la gala volia reivindicar el futbol femení però creiem que és una falta de respecte que només les jugadores actuals (i no els jugadors) tinguessin la funció d'acompanyar als ex-jugadors a l'escenari.
Sembla que cal seguir amb la lluita per la discriminació de gènere.

El paper de la dona hauria pogut ser més actiu en aquest acte; el feminisme no significa només aplaudir i donar reconeixement a les dones, sinó també tenir-les en compte a l'hora d'organitzar i plantejar els actes perquè, malhauradament, la mentalitat masclista encara està present a la nostra societat i la majoria de vegades no en som conscients, per això la presència de les dones és necessaria per a donar un altre punt de vista i canviar mica en mica la conducta masclista de la vida quotidiana.

D'altra banda també volem mostrar la nostra incomoditat davant de comentaris de poc respecte cap a les persones amb capacitats diverses.
Estem segures que no es van fer amb mala intenció i no volem deixar en mala imatge el Club Deportiu Riudoms, però creiem que és necessari poder expressar-ho per tal que s'eviti en esdevenimemts posteriors i poguem seguir avançant totes plegades cap a una societat més feminista.

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.