Feminisme i política a Riudoms

EoVBKRuXEAE HKR

Col·lectiu feminista de Riudoms

En els actes de precampanya dels últims mesos hem observat estratègies de màrqueting amb finalitats polítiques utilitzant el feminisme com a reclam, buidant-lo de significat. En aquesta línia volem remarcar fets concrets que evidencien aquesta praxi.

Un partit està utilitzant com a tema central i novedós de la precampanya el fet de posar una dona al capdavant, cosa que ens sembla oportunista. Aquest ha obtingut l’alcaldia les darreres dècades en la nostra població, per tant recau sobre aquest grup la responsabilitat de no haver posat cap dona com a primera a la seva llista. Fins ara, governats amb homes al capdavant, no els hi ha calgut el lideratge compartit. Per quin motiu en el moment en què es posa una dona al davant és necessari repartir els anys d’alcaldia? Una simple estratègia de màrqueting polític allunyada del feminisme real.

Una altra candidatura ha vinculat la dona amb conceptes com sembrar, fer créixer, cures i criança, cosa que ens evoca rols tradicionalment femenins, que cal posar en valor, però no quedar-nos només en aquests. Relegar les dones a això és simplista i perpetua els estereotips de gènere que el feminisme tant lluita per trencar.

La resta de partits encara no sabem ni quines propostes tenen per treballar des del feminisme.

Des de Dones d’Aigua no volem caure en la crítica fàcil envers les dones que ocupen espais públics i visibles, defensem que cal que hi siguin. Però cal també fer un pas més i deixar clar que no hi som pel fet de ser dones, hi som per tenir les mateixes qualitats i aptituds que tenen els homes.

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.