Estàs estressat?

loredana-2.jpg

Loredana Zlatariu

Estressat tant en la vida particular com en la laboral? Els experts afirmen que una mica d’estrès pot ser beneficiós. M’explico: el cervell és un mecanisme detector d’amenaces i cada vegades que aquest es veu en perill per esgotament, genera un tipus d’energia per fer front a aquestes amenaces. Segurament la meva descripció no és la més correcta, però, amb poques paraules, això és l’estrès.

L’estrès no afecta a tothom per igual, ja que s’han de tenir en compte quatre característiques que qualsevol situació que provoca estrés pot tenir: la primera és la novetat, la segona és que sigui una cosa que no esperem, la tercera és la sensació de no controlar la situació i l’última és que ha de presentar una amenaça per a la nostra personalitat.

El primer que s’ha de fer davant d’una situació estressant és entendre-la, la persona s’ha de preguntar què pot fer buscar una estratègia.

Segurament, molts pensareu: “I on són els beneficis?” Un estudi de la Universitat de Harvard explica que quan una persona està sotmesa a l’estrès, allibera una hormona anomenada oxitocina, la mateixa hormona que s’allibera quan abraces una persona o quan simplement trobes un moment de benestar. Es veu que aquesta hormona protegeix el cor i afavoreix el reg dels vasos sanguinis. Però això no és tot, l’estrès també ens fa més enèrgics, més sociables i també més creatius.

En altres paraules, l’estrès és un component necessari per sentir-nos vius. Per tant, una mica d’estrès no és tan dolent.

Article d’opinió publicat a L’Om, Revista de Riudoms número 518

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.