El crèdit que condueix al descrèdit

Després de tot l'estiu consultant amb el seu coixí la no-assistència a la manifestació de l'11-S convocada per l'ANC, el president Mas ha decidit posar per enèsima vegada els ciutadans d'aquest país al centre de la diana. Tot encaixa en el guió de ciència-ficció al qual estem sotmesos, i acostumats, els ciutadans d'aquest país. L'escena més esbojarrada sempre es pot convertir en realitat.

El sr Homs, va anunciar que la Generalitat de Catalunya s'acollirà al fons de liquiditat demanant a l'Estat Espanyol 5023 milions d'euros, el que vindria a ser un 31%  (respecte 16mM€) o un 22% (respecte 22mM€) del dèficit fiscal anual. Molt bé, allò que en diuen #EtFelicitoFill; demanar-li al lladre que et presti part del botí que t'ha robat; ciència-ficció amics, ciència-ficció... Però tranquils! "Això no comportarà condicions polítiques pel Govern de Catalunya" diu el sr Homs, xist!  Es pot enganyar de moltes maneres, però la mentida, com a mínim, ha d'estar ben raonada...

La notícia ha servit per projectar a Catalunya cap a l'exterior i ho hem aconseguit estalviant-nos l'excursioneta de torn. Des de la butaca de casa hem situat a Catalunya als ulls del món. Aquella Catalunya que el Sr Mas s'esforça a projectar com una nació que combat el dèficit i fa les coses ben fetes a base d'austeritat, és la mateixa que ara demana un rescat. A veure com els hi fas entendre això a la resta del món...ciència-ficció amics, ciència-ficció...El que no podem demanar és que des de fora s'entengui el guió d'una pel·lícula que ni nosaltres mateixos arribem a comprendre.

I ara, com cada 11-S els catalans despertem(un cop l'any, no sigui cas...) , la principal diferència és que el nostre temps s'esgota i la decisió ja no pot esperar més. La societat civil ja ha escollit, aquells que juguen a la puta i la Ramoneta han de deixar de fer-ho i escollir també.

Pel seu bé, i pel nostre, esperem que no triïn el crèdit, el crèdit que condueix al descrèdit: al seu, al nostre, i al de tota una nació, que pot néixer de nou, o morir.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.