Les esportistes riudomenques se sumen a la campanya “T’ho estàs perdent”

En les darreres setmanes s’ha fet viral la campanya “T’ho estàs perdent” que pretén posar de manifest la importància de l’esport femení i la seva poca presència als mitjans de comunicació.

Jesús Torres

Vitivinicultor

Integrants de les escoles de pàdel i tennis del CPT Riudoms (FOTO: CPTR)
Integrants de les escoles de pàdel i tennis del CPT Riudoms (FOTO: CPTR)

 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), en col·laboració amb la Secretaria General de Esport i de l’Activitat Física del Govern de la Generalitat, l’Institut Català de les Dones (ICD) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), van començar a impulsar mes de gener la campanya #ThoEstàsPerdent amb l’objectiu de fomentar l’esport femení en els mitjans de comunicació .

 

 

A Riudoms, els clubs esportius que tenen jugadores en els seus equips s’han sumat a la campanya mitjançant la publicació a les xarxes socials de fotografies on les protagonistes es tapen un dels ulls amb la ma, el que ha esdevingut el símbol de la campanya. El CD Riudoms és un dels clubs riudomencs amb més presència de jugadores: el primer equip de l’amateur, que està disputant una excel·lent temporada, a més de 3 equips de futbol base. Fins a un total de 70 esportistes que juguen amb els colors del CD Riudoms i que han mostrat el seu suport a la campanya les xarxes socials de l’entitat. Una de les altres entitats esportives que compta amb més competidores és el Club de Pàdel i Tennis de Riudoms, tant en els equips federats com en les escoles de pàdel i tennis. Actualment, compten amb dos equips femenins de pàdel i un total de 74 esportives a l’entitat, quasi un 40% de les integrants són dones.

 

Si una entitat esportiva riudomenca fa promoció de l’esport femení és els Amics de Riudoms. Un total de 23 nenes competeixen amb els equips de Salvament i Socorrisme de l’entitat, més de la meitat dels integrants d’aquests equips. Una altre entitat que històricament ha treballat l’esport femení a Riudoms és el Club Patí Riudoms. Actualment compten amb esportistes als equips de l’hoquei basei d’hoquei en línia així com la secció de patinatge artístic, integrat majoritàriament per xiquetes. Un total de 63 esportistes que mitjançant diferents modalitats d’esports sobre patins que també fomenten l’esport femení al nostre poble.

Malauradament, hi ha entitats esportives locals que no compten amb la presència de dones entre els seus equips. Els Rebels Riudoms, l’equip de futbol americà, compta amb algunes jugadores que van entrenar en la modalitat “open”, un tipus de variant del futbol americà integrat per equips mixtes.  D’altra banda, la presència de dones en les seves files és una assignatura pendent per als clubs d’escacs de Riudoms: CERAP i Fischer i per al Club Bàsquet Riudoms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.